Tuulilasi

Jäähdytysnestettä läikähti hammashihnalle – pitäisikö hihna vaihtaa?Jäähdytysnestettä läikähti hammashihnalle – pitäisikö hihna vaihtaa?

Kun autolla on ikää, hihnanvaihto lienee paikallaan joka tapauksessa.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Kimmo Kienanen

Kysy Ketoselta -palstallamme voit kysyä mitä vain autoista tai autoilusta, ja asiantuntijamme Tapio Ketonen vastaa.

Lukijan kysymys:

"Vaurioittaako jäähdytysneste hammas- tai moniurahihnaa? Jäähdytysnestettä läikähti hihnalle ja vähän arveluttaa pitäisikö hihna vaihtaa pikimmiten. Se ei vaikuta löystyneen ja siinä on havaittavissa pinnassa pitkittäissuuntaista hiusmurtumaa joskin vain vähän. Siitä en ole varma tuliko hiusmurtuma jäähdytysnesteen takia, koska en ole koko hihnaa kokonaisuudessaan tutkinut.

Mitä mieltä olet jäähdytysjärjestelmän letkujen vaihdosta, jos autolla on jo ikää 16v, mutta kilometrejä suhteellisen vähän? Jotkut ovat sitä mieltä, ettei niitä tarvitse vaihtaa juuri koskaan. Lämpimänä letkut ovat ihan jämäkän oloisia ja joustavat hieman, eivätkä tunnusta kivikovilta, eikä liian pehmeiltä. Toki molemmat kohteet vikaantuessaan jättävät tielle, eikä se sen jälkeen paljoa naurata."

Tapio Ketonen vastaa:

"Jäähdytysneste ei tietenkään tee hyvää hihnoille, mutta ei se kuitenkaan aivan öljyn veroista myrkkyä ole. Hiusmurtumat tuskin ovat tulleet sen takia. Mutta jos autolla on ikää tuo 16 vuotta, hihnat olisi syytä vaihtaa ikääntymisen takia.

Letkujen uusiminen on…"

Lue koko vastaus Kysy Ketoselta -palstalta ja jätä oma kysymyksesi kysymyslomakkeella.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 14.5.2014