Huutokauppakeisari-Markun Anne-rakkaan perhetragedia: Luulin menettäneeni isäni ikiajoiksi
Puheenaiheet
Huutokauppakeisari-Markun Anne-rakkaan perhetragedia: Luulin menettäneeni isäni ikiajoiksi
Suomen huutokauppakeisari -ohjelmasta tuttu Markku Saukko avioitui Anne-rakkaansa kanssa vuonna 2014.
Julkaistu 26.11.2017
Apu

Suomen huutokauppakeisari -ohjelman Markku Saukko, 48, ja hänen Anne-vaimonsa, 55, löysivät toisensa kypsässä keski-iässä. Pariskunta avioitui vuonna 2014.

Nykyisestä onnesta ei uskoisi, että Annen taustalta löytyy rikkonaisia perhesuhteita. Annen vanhemmat erosivat hänen ollessaan 2-vuotias. Isä muutti Ruotsiin ja perusti sinne uuden perheen.

– Luulin menettäneeni isäni ikiajoiksi. Näin hänet viimeksi, kun olin 18-vuotias. Tiesin, että hänellä on kaksi lasta Ruotsissa, minun sisko- ja velipuoleni, Anne kertoo.

–  Loppukesästä sain isän numeron ja Markku patisti minua soittamaan, kunnes lopulta rohkaistuin. Ääni ja käsi tärisivät, jännitin ihan hirveästi. Paruimme molemmat puhelimessa, isäni ja minä. Isä kävi syyskuussa täällä Äänekoskella ja me vierailimme lokakuussa hänen luonaan Ruotsissa. On uskomatonta, että löysin 78-vuotiaan isäni kaikkien näiden vuosikymmenten jälkeen ja sain hänet takaisin elämääni.

Isän ja tyttären onni kosketti Annen mukaan myös Markkua.

– Kun löysin isäni 37 vuoden jälkeen, Markku oli ensimmäisenä kyynelissä.

Markun isä kuoli 70-vuotiaana 1992 ja äiti 68-vuotiaana 2000.

Markku on koulutukseltaan kirvesmies. Vaikka hän ei ole leipäänsä sillä ansainnut, on hän rakentanut perheelleen omin käsin talon Merijärvelle sekä kaksi omakotitaloa vieraillekin. Markulla oli vaimo ja kuusi lasta Merijärvellä, mutta vuonna 2003 uusi liitto vei Keski-Suomeen.

– Minulla on lapsiini oikein hyvät välit. He tulevat jo omillaan toimeen, nuorimmainen tyttökin täyttää ensi vuonna 18 vuotta ja vanhin on naimisissa. Nuorempina he kävivät paljon lomillaan täällä Keski-Suomessa. Lapsenlapsia ei vielä ole siunaantunut, Markku sanoo.

Annella, 55, on kolme lasta, kaksi tytärtä ja poika, kaksi lastenlastakin jo. Tänä jouluna Annen tyttäret perheineen ovat tulossa taas joulunviettoon.

– Olen jouluihminen. On ihanaa, kun suku kokoontuu yhteen ja saa passata ja tehdä ruokaa. Toisen tyttäreni aviomies on kiinalainen, ja on ollut hauskaa perehdyttää häntä suomalaisiin jouluperinteisiin. Kinkussa hän tykkää ennen kaikkea luusta! Anne nauraa.

– Uutenavuotena taas minun lapsiani on tulossa tänne. Siellä Merijärven suunnalla kun ei kovin kummoisia ilotulituksia tahdo olla, Markku jatkaa.

Kun kahvit on juotu, Markku ja Anne rullaavat olohuoneen maton pois tieltä ja antautuvat paritanssiin. He käyvät lavoilla tanssimassa aina, kun ehtivät. Joskus asuntovaunulla, jolla he tykkäävät muutenkin kierrellä leirintäalueita.

– Ulkomailla olemme käyneet vain kahdesti Espanjan Aurinkorannikolla. Sitä ennen pisin reissu oli laivalla Tallinnaan.

Marrashämärä on vaihtunut jo pimeydeksi, ja on aika jättää Markku ja Anne jatkamaan tanssiaan. Keltaisen puutalon ikkunasta erottuvat yhdessä pyörähtelevän avioparin varjot. Mielessä on pariskunnan toive:

– Emme unelmoi suuria. Kunhan saamme elää mahdollisimman kauan yhdessä ja terveinä.

Lue lisää:

Teksti Jari Peltomäki

Kuva Matti Matikainen

Kommentoi »