Huutokauppakeisari-Markun tarmo naurattaa Anne-vaimoa: Hän saattaa leipoa sämpylöitä keskellä yötä!
Puheenaiheet
Huutokauppakeisari-Markun tarmo naurattaa Anne-vaimoa: Hän saattaa leipoa sämpylöitä keskellä yötä!
- Kun kolahtaa, niin turha odotella. Sitten mennään täysillä, Anne Saukko pohtii.
22.11.2017
 |
Apu

Paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun Suomen huutokauppakeisarista tuttu Markku Saukko ja vaimo Anne vuonna 2013 toisensa löysivät. Nyt he istuvat viehättävän omakotitalonsa olohuoneessa Äänekosken Markkamäessä, nauttivat Muumi-mukeista kahvia ja syövät croissantia.

Markku on tullut puoli neljän maissa päivätöistään kotiin, peseytynyt pikaisesti, vaihtanut haalarin farkkuihin ja piipahtanut pihamaalla haravan varressa.

Marraskuinen hämärä laskeutuu jo viideltä, ja sitä ennen toimen mies halusi siistiä etunurmen.

– Puutarhan- ja pihanhoito on meidän molempien harrastus, ja kun uusi kasvi ostetaan, minä haluan istuttaa sen oitis. Anne laittaa sen syrjään ja sanoo, että myöhemminkin ehtii. Ja sitten se jää istuttamatta, Markku nauraa.

Anne nyökkää.

– Aluksi minua ihmetytti tuo Markun tarmo. Yhtenä yönä, kun olimme nukkumaan menossa, hänellä tuli sämpylänhimo. Niin se nousi ja alkoi leipoa sämpylöitä, joita sitten yösydännä syötiin. Samaa kai se on tässä meidän rakkaudessakin. Kun kolahtaa, niin turha odotella. Sitten mennään täysillä, Anne pohtii.

Elokuussa 2013 Markku osti alkuperäiskuntoisen, vuonna 1962 rakennetun puolitoistakerroksisen puutalon Äänekoskelta. Keittiö oli kuulemma kauhea ja retrovärinen, pesuhuone vihreä ja kodinhoitohuone oranssi. Markku muutti sinne yksin, mutta pian Annen tavaroita alkoi ilmestyä kasvavaan tahtiin pitkin taloa.

– Minä kuljin koko syksyn riiustamassa Markun luona, kunnes joulukuussa 2013 muutimme yhteen. Aloimme remontoida taloa ja rakentaa yhteistä elämää.

Anne on työskennellyt Uuraisten kunnalla vuodesta 1986, nyt kirjastovirkailijana pari vuotta. Hän on osatyökyvyttömyyseläkkeellä. Markku on maanrakennushommissa paikallisella urakoitsijalla. Avun haastatteluun hän kiirehti Nelostien työmaalta, missä vedetään sähkökaapeleita maahan. Vaikka Markku Huutokauppakeisari-sarjassa apumiehenä huseeraakin, ei hän ole Palsanmäillä vakituisissa töissä.

Lisää Markusta ja Annesta:

Lue  koko juttu Apu-lehdestä 46/2017.

Teksti Jari Peltomäki

Kuva Matti Matikainen

Kommentoi »