Hartiat auki ja ryhti kuntoon – Kun treenaat muutaman kerran viikossa, saat nopeasti tuloksia
Jumppa
Hartiat auki ja ryhti kuntoon – Kun treenaat muutaman kerran viikossa, saat nopeasti tuloksia
Kuminauhajumppa vetreyttää tehokkaasti ylävartalon ja käsien lihaksia. Harjoitus parantaa ryhtiä ja lapatukea sekä avaa hartiat. Saat tuloksia kuukaudessa, kun treenaat muutaman kerran viikossa. Kuminauhaharjoittelu sopii myös taukojumpaksi.
14.8.2023
 | Päivitetty 15.11.2023
 |
Apu Terveys

1. Ylävartalon aktivointi

Asetu haara-asentoon ja ojenna kädet suoriksi eteen hartiakorkeudelle kuminauha käsien välissä. Pidä kädet suorina ja vie ne sisäänhengityksellä mahdollisimman taakse kuminauhaa venyttäen. Tuo kädet uloshengityksellä hitaasti takaisin. Voit vaikeuttaa tai helpottaa liikettä vaihtamalla kuminauhan vahvuutta ja otetta leveämmäksi tai kapeammaksi. Toista liike 10 kertaa ja tee 2–3 sarjaa. Liike vaikuttaa ylävartalon ja lavanseudun lihaksiin.

2. Käsien pyöräytys

Asetu haara-asentoon. Venytä kuminauhaa niin, että toinen käsi on alaviistossa ja toinen yläviistossa. Pyöräytä kuminauha pään ympäri taakse ylemmällä kädellä ja laske se alas selän taakse. Nosta samalla toinen käsi ylös ja tuo kuminauha vartalon etupuolelle. Toista liike 10 kertaa ja tee 2–3 sarjaa. Liike avaa olkapään ja hartiaseudun lihaksia sekä huoltaa kiertäjäkalvosinta.

Vinkki! Voit helpottaa liikettä pitämällä kuminauhaa löysemmällä ja tekemällä pienempää liikerataa.

3. Lapaveto, superliike

Asetu hartialevyiseen asentoon kuminauha jalkojen alla polvet hieman koukussa. Taivuta lantiosta eteenpäin niska vartalon jatkeena ja vedä napa kohti selkärankaa. Vedä kädet koukkuun lähellä vartaloa ja purista lavat yhteen. Toista liike 10 kertaa ja tee 2–3 sarjaa. Liike vaikuttaa laajasti muun muassa leveään selkälihakseen, lapoihin, syviin vatsalihaksiin, käsien ja jalkojen lihaksiin sekä pakaroihin.

4. Käsien työntö ylös eteen

Asetu hartialevyiseen asentoon ja laita kuminauha selän taakse kainaloiden korkeudelle niin, että kädet ovat koukussa vartalon edessä. Työnnä kädet suoriksi yläviistoon ja palauta hitaasti takaisin. Pidä keskivartalo tiukkana. Toista 10 kertaa ja tee 2–3 sarjaa. Liike vaikuttaa rintalihaksiin sekä olkapäiden ja käsien lihaksiin.

1 kommentti