Vaalikeväänä autoilijalla riittää kavereita – Tiet pannaan kuntoon ja ja polttoaineiden hintoihin löytyy lääkkeet
Tuulilasin pääkirjoitus
Vaalikeväänä autoilijalla riittää kavereita – Tiet pannaan kuntoon ja ja polttoaineiden hintoihin löytyy lääkkeet
Liikenneministeri Timo Harakka lupasi 2020 pienituloisille ja maalla asuville autoilijoille ”pankkitilille rahaa” vastineeksi polttoaineiden hinnannousuun. Kukaan ei ole saanut pennin latia. Teatteritaiteen maisteri taisi höynäyttää meitä oikein kunnolla, kirjoittaa päätoimittaja Olli Koivusalo.
Julkaistu 1.3.2023
Tuulilasi

Kerran neljässä vuodessa tiet luvataan laittaa kuntoon, polttoaineiden koviin hintoihin löydetään lääkkeet ja liikkumisen täytyy olla mahdollista joka puolella Suomea. Nyt on vaalikevät, joten meillä autoilijoilla riittää kavereita.

Monen muun päivänpolttavan asian ohella vaalikeskusteluissa puhutaan tälläkin kertaa autoilusta ja sen tarpeellisuudesta, bensan hinnasta ja tieverkoston korjausvelasta. Se ei ole ihme, sillä meitä on paljon. Todella paljon.

Voimassa olevia ajokortteja on Suomessa yli 3,7 miljoonaa. Liikennekäytössä olevia henkilöautoja rapiat 2,7 miljoonaa. Aika vähän on sellaisia asioita, jotka koskevat vielä suurempaa väestöryhmää. Autoilu on valtava kansanliike.

Arjen mankelissa lupaukset tuppaavat unohtumaan, joten niistä on aika ajoin syytä muistuttaa. Nostetaan siis tässäkin esiin todellinen klassikko. Liikenneministeri Timo Harakka lupasi syksyllä 2020 pienituloisille ja maalla asuville autoilijoille "pankkitilille rahaa" vastineeksi polttoaineiden hinnannousuun.

Kukaan ei tietenkään ole saanut pennin latia. Teatteritaiteen maisteri taisi höynäyttää meitä oikein kunnolla.

Sellaista se politiikka joskus on, mutta suurin osa eduskuntavaalien ehdokkaista on toki luotettavaa, tervejärkistä ja fiksua porukkaa. Jututimme Tuulilasin numerossa 3/2023 viittä kansanedustajaksi uudelleen pyrkivää gallupien kärkipuolueista.

Kommentoi »