Apu

Äänestä Suomen kauneinta kauppahallia – voit voittaa Sokos Hotellien lahjakortin!

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Sokos Hotels
Äänestä Suomen kauneinta kauppahallia – voit voittaa Sokos Hotellien lahjakortin!
Esittelemme Apu-lehden kesäsarjassa Suomen kauneimpia kauppahalleja. Äänestä suosikkiasi – arvomme äänestäjien kesken 3 kpl Sokos Hotellien 150 euron arvoisia lahjakortteja.

Pääkuvassa Tampereen kauppahallin käytävä.

Kaikki kisan kuusi kauppahallia esitellään Apu-lehdessä ja Apu.fissä, lehden numeroissa 29, 30, 31, 32, 34 ja 35. Voittaja ilmoitetaan syyskuussa Apu-lehdessä ja Apu.fissä.

Lähde tutustumaan Suomen kauneimpiin kauppahalleihin ja yövy Suomen luotetuimmissa hotelleissa, Sokos Hotelleissa. Hotellin varaat kätevästi osoitteessa: sokoshotels.fi.

Äänestysaikaa on 30. elokuuta asti. Löydät arvonnan tarkemmat säännöt täältä.

Huom! Syötäthän puhelinnumerosi lomakkeeseen ilman välilyöntejä.

1. Helsingin Vanha kauppahalli – wanha ja wireä

Helsingin vanha kauppahalli on nimensä veroinen, sillä se perustettiin jo vuonna 1889 ja toimii edelleen, 131 vuotta myöhemmin. Halli avasi uuden, kestävän lehden suomalaisessa kauppaperinteessä.

2. Turun kauppahalli – Turun tarmokas

Turun kauppahalli perustettiin vuonna 1896. Kansallisen herätyksen vuosina valmistunut halli availi ovia länteen – ja se on ainoa, jonka käytävillä on tehty viestijuoksun pohjoismainen ennätys.

3. Tampereen kauppahalli – Mansen mercato

Tampereen kauppahalli perustettiin vuonna 1901. Sortovuosien keskelle syntyneessä hallissa leijuu yhä vanhan tehdaskaupungin muisto, vaikka toiminta on voimallisesti nykyaikaistunut.

4. Kuopion kauppahalli – tolokun keltanen

Kuopion kauppahalli avattiin vuonna 1902. Itä-Suomen historiallisimman markkinatorin laitaan noussut kauppahalli on pitänyt pintansa, vaikka sen uudistaminen on aika ajoin nostanut savolaisten kulmakarvoja.

5. Vaasan kauppahalli – vapisematon Vaasa

Vaasan kauppahalli valmistui vuonna 1902. Merenkurkun pienen rannikkokaupungin kauppahallia ei tehty kunnallisin voimin, vaan yksityisenä hankkeena, jonka arkkitehtinä toimi kiinteistön omistaja.

6. Lahden kauppahalli – Lahden erikoinen

Lahden kauppahalli on porukan kuopus, mutta sekin viettää pian 100-vuotisjuhliaan. Halli avattiin vuonna 1923. Ensimmäinen itsenäisyyden aikana rakennettu kauppahalli on monessa suhteessa toimialan outolintu. Hallilla on hädin tuskin omaa julkisivua, mutta sitkeyttä sillä on.

Julkaistu: 9.7.2020
16 kommenttia