Tuulilasi

volkkari

Tapio Ketonen

Kysymys:

Miksi volkkarit on niin huonoja että jakoketjut venyy ja vaihteistot paukkuu? Eikö näin suuren autojätin olisi aika jo ottaa vastuu virheistä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Konkretiaa peliin! Määrittele tarkemmin, mistä autosta on jakoketju venynyt ja vaihteisto paukkunut ja koska. Palataan sitten asiaan.

Nämä epämääräiset huhupuheet eivät ole mistään kotoisin. Jos jakoketjuissa on ollut ongelmia viime vuosikymmenellä, se ei tarkoita, että noita vikoja olisi esiintynyt enää vuosikausiin. Toki on typerää toimintaa Volkswagenin taholta, ettei vikoja heti alussa tunnustettu tyyppivioiksi, eikä tehtyjä parannuksia ole julkistettu. Tällä politiikalla pidetään tällaisia tyhmiä huhupuheita hengissä. Tuomittavaa on myös, että Suomen VW-huolto-organisaatio on maksattanut tyyppivikojen aiheutamia kalliita korjauksia asiakkailla, elleivät nämä ole ymmärtäneet nostaa asiasta kovaa rähinää.

Huhupuheet elävät vuosikausia, jopa vuosikymmeniä, vaikka ilmenneet ongelmat olisi poistettu ja korjattu ajat sitten. Automerkin maineen kannalta vikoihin pitäisi tarttua heti kun ne havaitaan, ja korjaukset pitäisi tehdä mukisematta. Valitettavasti tuo vikojen kiistäminen taitaa liittyä myös saksalaiseen kansanluonteeseen. Saksalaiset eivät helposti tunnusta, että heidän tuotteissaan voisi olla vikaa.

Julkaistu: 15.9.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.