Tuulilasi

Merkkihuollettu jakopää ei kestä

Julkaistu: 20.12.2014

Kysymys:

Kuinka taahjaan tuota Golffia pitäis huoltaa, että säilyis jakopää ehjänä? Oon käyttäny kerta vuoteen, vuodessa tulee kilometrejä 15tuhatta kappaletta. Kaks kertaa on jo auto ollu viikkoja korjauksessa. Auttaisiko taajempi huoltaminen myös lasien auki pysymiseen? Merkkihuollossa sanovat, että johtuu siitä kun on niin pieniruokanen, niin sen tähen ei lämpene. Laskujen mukaan syö 6,5 litraa sadalla. Jossakin testissä joku hypridi kehuttiin lämpimäksi, mutta se oli vielä pieniruokasempi. Ei kait merkkihuolto voi olla väärässä? Jos multa kysyttäs, niin näitä Golffeja pitäs pohjoseen myydä laisinkaan. Jossakin etelässä saattavat toimia, mutta täälä kun pakastaa niin kesken ajamisen pitää sivulaseja rapata auki että näkkee. Merkkihuollossa sanoivat että laita vebasto niin alkaa näkemään. Kyllä minun mielestä bensa auton kuulus lämmetä talvella ilman vebastoa. Onko Tuulilasi koskaan testannu 2008 vuosimallin bensa Golffia talvella parinkympin pakkasessa? Pikkuvaihteilla ko ajjaa niin pyssyy lämmöt ylhäälä, mutta muuten pukkaa haaleaa jo parinkympin pakkasessa. Seuraavan erotuksen jälkeen lähtee Golffi talosta, oikein ihmettelen että mitenkä tuota on lehissä hyväksi mainostettu. No ehkä tuota kuulus huoltaa vielä taajemmin.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllähän sen auton lasit pysyvät auki, kun riittävän paljon pidetään lämpimässä korjaamossa sisällä kuivumassa. Eihän Golfissa lasien auki pysyminen ole ongelma, jos käyttää lämmityslaitetta oikein, mutta lämmintä sinne ei kyllä kovin paljon tule. Kokemuksia ei ole 2008-mallista, mutta 2005eli käytännössä samanlainen meillä oli aikanaan. Kylmähän se oli tai ainakin hidas lämpenemään.

Lämpöä auton moottori tuottaa kyllä aivan tarpeeksi, mutta ympäristönpelastajien vaatimuksesta sitä ei johdeta sisään, sitä pyöritetään pitkään vain moottorissa, jotta sen lämpötila saadaan nousemaan tarpeeksi korkealle.Vasta pitkän ajon jälkeen sitä alkaa päästä sisätilaankin.

Ne lasit pysyvät auki, kun pitää puhalluksen täysillä ja suuntaa kaiken ilman yös. Tosin sillä konstilla auto ei lämpenekään.