Tuulilasi

ilmastointi

ilmastointi

Tapio Ketonen

Kysymys:

autoni ilmastointi laitteen putkessa on reikä voiko sen paikata jollain ? esim syylarin korjausaineen tyyppisellä paikkausaineella ?

Näytä vastaus

Vastaus:

Ei ilmastointilaitteen putkistoa korjata millään purukumilla tai muilla kepulikonsteilla. Sen on alumiinia milloin ei kyseessä ole metallikudosvahvistettu painetta kestävä letku. Putkien korjaamiseen on olemassa käteviä puristettavia liittimiä. Vaurioitunut putki leikataan pois, ja uusi pätkä liitetään tilalle puristusliittimien avulla.

Jos putkistossa on reikä, järjestelmän kylmäainekin on karannut. Aineen täyttäminen on sallittua ainoastaan koulutetuille ammattilaisille, eikä sitä pitäisi muualta saadakaan. Niinpä ilmastointilaitteita ei pitäisi ryhtyä korjaamaan tse. Kokeneelta ammattilaiselta huolto ja korjaaminen, myös tuo putkiston korjaaminen käy näppärästi. Maksaahan se toki, jokainen on palkkansa ansainnut 

Julkaistu: 15.12.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.