Tuulilasi

Citroen 1.6 THP 156 moottorin polttoaineen ja moottoriöljyn yhteensopimattomuus

Tapio Ketonen

Kysymys:

Auto alkoi nikottelemaan moottoria kuormitettaessa. Ajettu 35 tkm, 2 v. takuu loppui sopivasti edellisenä päivänä. Valtuutettu korjaamo ilmoitti kahdesta viasta: ahtimen paineensäätöventtillin pitää asentaa suodatin, sekä imusarja karstoittunut otsikossa mainitusta syystä, vaatii puhdistuksen erikoisaineilla. Mikä voi aiheuttaa tällaista?

Näytä vastaus

Vastaus:

Mahtoikohan se vika sittenkään tulla silloin takuun jälkeisenä päivänä? Ettei vain olisi ilmennut jo päivää ennen takuun loppumista, mutta et ehtinyt valittamaan asiasta aikaisemmin?

Kuluttajaviraston mukaan takuuvaatimuksen jättämiselle on annettava kohtuullisesti aikaa, ja kohtuullisena pitävät kahta kuukautta.

En tiedä, onko tuossa moottorissa pakokaasujen takaisinkierrätystä eli EGR:ää. Se on yksi pahimmista ongelmien ja karstoittumisen aiheuttajista,koska se johtaa likaisia palamiskaasuja imuilman sekaan. Myös huohotuskaasut eli mäntien ohi päässeet palamiskaasut ovat likaisia. Nekin johdetaan imusarjaan, ja mukana menee myös hieman moottoriöljyä. Näistä muodostuukin sellainen mähnä, ettei pahemmasta väliä.

Julkaistu: 5.4.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.