Tuulilasi

Autokorjaamojen hinnat korkeita

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mistä saa tietoa valtakunnallisista autokorjaamoiden hinnoista, koska mielestäni joissakin liikkeissä ne on ylihinnoiteltu verratessa ihmisten tulotasoihin. Jo yhden tunnin veloitus on sama kuin yhden päivän ansiotulo, eikä se mielestäni ole enää oikein?!

Näytä vastaus

Vastaus:

Korjaamoiden laskutus on täysin vapaata, tuntihinta saa olla millainen tahansa. Käytännössä tuntiveloitus taitaa liikkua jossakin välillä 50-90 euroa.

Korjaamohinnat ovat kovia, sen myöntävät kaikki. Ensinnäkin laskun loppusummasta 18,03 % on arvonlisäveroa, sen suuruus on 22 % laskun verottomasta summasta. Varsinainen tuntiveloitus sisältää asentajan palkan lisäksi myös siihen liittyvät palkan sivukulut eli lähinnä sosiaalikulut. Tämän lisäksi tuntihinnan pitää kattaa korjaamon tilojen vuokra, sähkölaskut ja käyttötarvikkeet, työvälineiden kuoletus, henkilökunnan koulutus, hallintokulut sekä tietenkin myös yrittäjälle kuuluva voitto.

Työtuntiveloituksella on katettava myös asentajien palkkakulut siltä osin kun heillä ei ole laskutuskelpoista työtä meneillään. Palkkahan juoksee, vaikka asentajat istuisivat.

Halpoja nuo autokorjaamoiden tuntihinnat kuitenkin ovat verrattuina esimerkiksi tietokonehuoltoihin. Siellä liikutaan jo reilusti toisella sadalla tunnilta.

Julkaistu: 18.4.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.