Tuulilasi

Airbagin valon kuittaus

Tapio Ketonen

Kysymys:

Miten on mahdollista kuitata Airbagin valo ilman mitään vianlukulaitetta.Itse kuittasin palamaan syttyneen airbagin valon netistä saamillani ohjeilla,ilman mitään lisälaitetta  pelkällä auton omalla avaimella.Avainta käänneltiin virtalukossa ohjeiden mukaan on ja off asennon välillä ja valon palaminen loppui…ohjeet olivat todella yksinkertaiset Aikaa touhuun meni noin minuutti.Autoni on Nissan Almera -04…Kysyin asiasta myös Nissanin huollosta,siellä eivät olleet asiasta tietoisia ja kovasti sitä ihmettelivät…Mihin noita autoliikeiden" kuittauskoneita "tarvitaan jos homman voi noinkin hoitaa…

Näytä vastaus

Vastaus:

Oleellista ei ole se, miten valon saa kuitattua vaan se, mistä sen syttyminen on johtunut. Periaatteessa airbagin valon pitäisi syttyä aina kun virta kytketään ja sammua muutaman sekunnin päästä, jos kaikki on kunnossa. Tästä syystä toiminta olisi hyvä tarkastaa korjaamon testauslaitteilla. Tosin ei silläkään saada täyttä varmuutta siihen, toimiiko tyyny tosipaikan tullen.

Julkaistu: 1.12.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.