Tuulilasi

VW: 250 000 auton tuotantoa joudutaan lykkäämään - syynä WLTP

1

Volkswagen on tiedottanut, että se joutuu lykkäämään noin 200 000-250 000 auton tuotantoa vuoden 2018 loppupuoliskolla. Tämä johtuu siitä, että uusi WLTP-mittaus on ennakoitua työläämpi toteuttaa.
Teksti Max Lange

Volkswagen kertoo tiedotteessaan, ettei merkin kaikkia automalleja välttämättä ole tilattavissa heti uuden WLTP-mittaussyklin voimaantulon jäkeen syyskuun alussa.

Tuotannonlykkääminen johtuu pääosin siitä, ettei Volkswagen ehdi testata kaikkia uusia automalleja syyskuun alkuun mennessä. WLTP-mittausprosessi on aiempaa työläämpi ja hitaampi, ja mittaus pitää tehdä erikseen jokaiselle myynnissä olevalle malliversiolle. Volkswagenilla ei ole tarpeeksi mittauslaitteita, jotta kaikki autot ehdittään mitata ennen syyskuun ensimmäistä päivää.

Volkswagen pyrkii tiedotten mukaan tekemään kaikkensa, jotta tuotantokatkot jäävät mahdollisimman vähäisiksi. Saksalaisen Spiegelin saamaan tiedon mukaan WLTP:n aiheuttamat kustannukset voivat olla jopa miljardiluokkaa. Volkswagen ei itse suostu kommentoimaan mahdollisia kuluja.

Lähde: Automotive News Europe

Julkaistu: 11.6.2018