Volvo V60 T8 – Kuin tehty kuskille, jolla budjettia riittää
Koeajo
Volvo V60 T8 – Kuin tehty kuskille, jolla budjettia riittää
T8 on Volvon omaa slangia. Termi tarkoittaa tyrmäävää voimaa. Paketissa on mukana myös sähköä.
4Kommenttia
Julkaistu 28.3.2023
Tuulilasi

Ennen vanhaan automiesten kahvipöytäkeskusteluissa oli tapana kysellä tutuilta tähän tapaan: ”Että miten on, riittävätkö sulla tehot?” Vieruskaveri saattoi vastata hiukan häpeillen: ” No kyllä mulla on melkein sata heppaa, ja sentään ruiskukone.”

Nykyään ei tehoista juuri tarvitse keskustella, sillä yleissääntönä on, että potkua riittää – varsinkin jos auton voimalinjassa on mukana sitä kuuluisaa sähköä. Volvo V60 T8 on tästä hyvä esimerkki. Kaksilitraisen bensaturbon ja sähkömoottorin yhdistelmä tuottaa pöyristyttävät 455 hevosvoimaa. Vääntöä on käytössä 709 newtonmetriä, mikä riittäisi hyvin pienen jakelukuormurin tarpeisiin.

Etuistuin on erittäin miellyttävä, mutta istuma-asento aika matala.
Takana on hyvin tilaa. Matalalla matkataan täälläkin.

Tämä Volvo painaa reilut kaksi tonnia, mutta tuon massan aistii oikeastaan vain jarrutuksissa. Kiihdytykset sujuvat valtavan voimareservin ansiosta kuin magneetin vetämänä. 4,6 sekunnin aika välillä 0-100 km/h kertoo Volvon suorituskyvystä kaiken oleellisen: urheiluautoluokassa mennään, vaikka kyseessä onkin tyypillinen perhefarkku.

Maistelemamme malli oli tarkasti ottaen V60 T8 Long Range Performance. Se on lataushybridi, jolle luvataan teoreettista sähköistä toimintamatkaa 88 kilometriä. Me ylsimme lauhoilla syyskeleillä tyypillisesti 70 kilometrin hujakoille. Tuokin on aika kiva lukema, sillä tällainen suorite riittää monen perheen päivittäisiin ajoihin. Kun ajoakun pitää latingissa, bensiinin kulutus pysyttelee tasolla 1 l/100 km tai jopa alle. Bensamoottori käynnistyy vain silloin, kun kaasun runttaa oikein kunnolla pohjaan.

Jos lataamisen jättää väliin, ajotietokoneen näytölle ilmestyy huimia lukemia – nurkka-ajossa bensiiniä palaa jopa 12 l/100 km. Tämä ei ole ihme, koska auto on niin painava ja tehokas. Volvon sähkömoottori on sijoitettu taka-akselille, ja tämä tekee autosta nelivetoisen.

Kojelautanäkymät ovat samanlaiset kuin muissakin nyky-Volvoissa.
Tavaratila on riittävän kookas ja huolella verhoiltu. Kuormansidontakoukut ovat jämäkkää tekoa.

Ajettavuudeltaan V60 on tyypillinen mallioppilas Volvon tapaan. Alusta on jämäkkä mutta mukava. Suuntavakaus on erinomainen, ja V60 onkin omimmillaan pitkillä taipaleilla.

V60 ei ole tiloiltaan aivan yhtä muhkea kuin isosiskonsa V90. Tilaa on joka tapauksessa todella hyvin. Erityskiitos pitää antaa takapenkin polvitiloista. Vain harvassa autossa onnistuu temppu, jossa kaksi 190-senttistä henkilöä istuu peräkanaa - ja mukavasti. Volvo V60 selvittää tämän käytännön kokeen loistavin arvosanoin. Tavaratilaa on yli 500 litraa, mikä on aivan riittävä määrä. Edellisten sukupolvien kartano-Volvot olivat peräpäästään nykytyyliä kulmikkaampia, jolloin ruumasta muodostui kuutiomainen, eli erittäin käytännöllinen ja tilava. Nykyinen viistoperä on tietysti huomattavasti tyylikkäämpi, joten ratkaisu on ymmärrettävä. Pakettiautojakin on olemassa, jos pääasiana on rahdin kuskaaminen.

Volvo V60 T8 Long Range Performance

 • Moottori Rivi-4, bensiini, turbo+sähkömoott.
 • Iskutilavuus 1 969 cm3
 • Yhteisteho 335 kW (455 hv)
 • Yhteisvääntö 709 Nm
 • Voimansiirto Neliveto, 8-v automaatti
 • 0−100 km/h 4,6 s
 • Huippunopeus 180 km/h
 • Yhd. EU-kulutus 0,8 l/100 km
 • CO2-päästöt 18 g/km
 • Mitat Pituus 4 778 mm, leveys 1 850 mm, korkeus 1 427 mm, akseliväli 2 872 mm, tavaratila 519 l
 • Omamassa 2 064 kg
 • Plussaa Järkyttävät kulkuhalut, Kohtuullinen toimintamatka sähköllä
 • Miinusta Bensiinin kulutus tyhjällä akulla
 • Hinta Koeajettu auto vakiovarustein: 65 914 €, Mallisto alkaen: 56 342 €

Kenelle?

Ladattava Volvo V60 T8 sopii kiireiselle perheenisälle. Tällä Volvolla ei jää kenenkään jalkoihin. Pääästöt nollilla, jos muistaa ladata.

4 kommenttia