Volvo C40 Recharge Twin Ultimate – Persoonallisen näköinen sähköauto, joka kiihtyy tolkuttoman rajusti
Koeajo
Volvo C40 Recharge Twin Ultimate – Persoonallisen näköinen sähköauto, joka kiihtyy tolkuttoman rajusti
Kaksi sähkömoottoria ja vähän yli 400 hevosvoimaa tehoa. Nyt ei jäädä kenenkään jalkoihin.
5Kommenttia
Julkaistu 31.12.2022
Tuulilasi

Volvon mallistossa riittää valikoimaa – myös sähköpuolella. C40 on teknisesti samaa sukua kuin XC 40, mutta korimuodot ovat erilaiset. Siinä missä XC40 on kulmikas, niin C40 kääntyy pyöreyden puolelle. Jonkunlaista coupea tuo C varmaan tarkoittaa. Kori on vähän hassun oloinen: korkea, mutta luiskaperäinen. No, näitä variaatioita tai fuusioita nykyautojen parissa kyllä riittää.

Etupenkkiläisillä ei todellakaan ole valittamista.
Takaistuin on sijoitettu vähän turhan matalalle.

Aina kun saan ajoon sähköauton, tarkistan ensimmäisenä, että ovathan latauskaapelit mukana. Avasin Volvon keulakontin, sähkö-Volvoissa kun on sellainen: ei kaapeleita. Siirryin takaosastolle: ei kaapeleita. Mutta olivathan ne lopulta siellä, välipohjan alle kerittyinä

Sähköautojen kohdalla on aina pakko puhua akun varaustilasta. Ilokseni huomasin, että Volvon akku oli autoa noudettaessa täydessä sadan prosentin latingissa. Toimintamatkaa luvattiin 320 kilometriä, joten turvallisilla vesillä liikuttiin. Kun pääsin pienten ketunlenkkien jälkeen kotipihalle, akussa oli varausta vielä 85 prosenttia. Räpläsin hetken valikoita, ja tarkistin, että pyyntinä on tosiaan se 100 prosenttia. Volvo suosittelee, että täyttä latausta ei tehtäisi turhaan, sillä se lyhentää akun käyttöikää. Minä päätin jättää suositukset sikseen. Olen sen verran vanhan liiton miehiä, että toimintamatkan pitää aina olla maksimaalinen.

Volvo tuntuu käteen käyvältä, ja peräti sähäkältä kulkijalta. Näin pitää tietenkin olla, kun tehoa on yli 400 hevosvoimaa. Jos suoraan puhutaan, niin tämä Volvo kiihtyy aivan järkyttävän hyvin. Koska toinen sähkömoottori on sijoitettu taka-akselille, C40 on nelivetoinen. Nelivedosta on tunnetusti eniten hyötyä talvella, mutta kyllä jokapyörävetoinen auto maistuu hyvältä kesälläkin. Kun kaikki pyörät vetävät, kumi ei kilju turhaan oikein missään tilanteessa.

Kojelauta on veistetty samalla muotilla kuin muissakin Volvoissa.
Tavaratila on selkeän kulmikas.

C40 maistuu kokoistaan isommalta, ja jousitus on viritetty aika pehmeäksi. Kun tähän yhdistetään äänettömät sähkömoottorit, syntyy hyvin miellyttävä kokonaisuus. Kiinnitin heti autoa hakiessani huomiota Volvon renkaisiin. Ne olivat todella karkeakuvioiset, ns. all season -kumit. Kyllähän niillä kesäkeleillä pärjäsi, mutta mitenköhän homma pelittää liukkalla? Tällaiset pehmeät renkaat sopivat sinänsä hyvin sähköautoon, sillä ne eivät jollota, kuten monet kovat kesäkumit. Hiljaisuus on olennainen osa sähköauton viehätystä.

Tiloiltaan C40 on yllättävän hyvä. Tai eihän etutilojen avaruudessa mitään outoa ole, mutta kuvittelin takapenkin pienemmäksi kuin se onkaan. Tilaa taakse on saatu pienellä kikkailulla. Takaistuin on nimittäin normaalia alemmalla tasolla. Tämä verottaa hieman, muttei katastrofaalisesti, reisitukea.

Tavaratila ei ole mitenkään valtava, mutta sen välipohjan alta löytyy kätevästi lisää tilaa. Ja kuten sanottua, keulapellin alla on myös jonkin verran säilytystilaa. Latauskaapelit on hyvä pitää siellä, jotta varsinainen tavaratila pysyy vapaana.

Volvo C40 Recharge Twin Ultimate

 • Moottori Kaksi sähkömoottoria
 • Akku/toimintamatka 78 kWh/451 km
 • Teho 300 kW (408 hv)
 • Vääntö 660 Nm
 • Voimansiirto Neliveto
 • 0−100 km/h 4,7 s
 • Huippunopeus 180 km/h
 • Yhd. EU-kulutus 22,3 kWh/100 km
 • Mitat Pituus 4 440 mm, leveys 1 873 mm, korkeus 1 591 mm, akseliväli 2 702 mm, tavaratila 413 + 31 l
 • Omamassa 2 185 kg
 • Plussaa Suorituskyky, Neliveto
 • Miinusta Matala takaistuin
 • Hinta Koeajettu auto vakiovarustein: 61 950 € Mallisto alkaen: 51 400 €

Kenelle?

Jos haluaa todella kovakulkuisen ja persoonallisen näköisen sähköauton, niin tässä olisi.

5 kommenttia