Tuulilasi

Tässä ovat Citroenin ja Peugeotin uusien nelivetopakujen hinnat

Citroen- ja Peugeot -tavara-automallisto kasvaa, kun mallisto saa Citroen Jumpyn ja Peugeot Expertin suosituimpiin M ja XL –koripituuksiin Suomen tarpeisiin käytännölliset nelivetoiset 4x4 -vaihtoehdot.
Kuvat Citroen Finland

Nelivetomallien hinnat on nyt julkaistu ja nelivetoisen Citroen Jumpy 4x4:n saa tilattua autoverollisella kokonaishinnalla alkaen 39 681 euroa (Citroën Jumpy BlueHDi 120 M 4x4). Vastaavalla moottorilla ja korimallilla Peugeot Expert 4x4–malli on saatavana hintaan 39 939 euroa. Nelivetomallisto on tilattavissa heti.

Nelivedot tekevät merkkien hyötyajoneuvomallistosta entistäkin useampaan tarpeeseen sopivan, sillä viimeisimmällä tekniikalla varustellusta mallistosta löytyvät korin pituudet 4 609 – 5309 mm välille (akseliväli 2925 – 3275 mm). Korkeusmitta puolestaan jää kaikissa koko vaihtoehdoissa alle 2000 mm, joka lisää auton käytön ketteryyttä myös matalissa pysäköintihalleissa tai tiloissa.

Nelivetoiset mallit toimitetaan aina alustan suojauksella, joka kattaa voimalinjan lisäksi myös polttoaine- ja AdBlue -tankit sekä käsijarruvaijerit. Lisäksi maavaraa on korotettu jo vakiona 20 mm. Käyttötarpeen niin vaatiessa maasto-ominaisuuksia voidaan parantaa lisää, sillä lisävarusteluna on mahdollista tilata 60 mm korotus maavaraan sekä takatasauspyörästön lukitus.

Citroen Jumpyissa sekä Peugeot Expertissä käytettävän nelivedon rakenne on erityisen kevyt ja se lisää auton massaa vain 85 kg. Näin lisäys ei käytännössä vaikuta auton kantavuuteen tai sen muunneltavuuteen. Optimaalisesti suunniteltu neliveto yhdistettynä maltilliseen omamassaan näkyy myös käytännössä, sillä 120 hv moottori ja 340 Nm maksimivääntö liikutta autoa kevyesti.

Molempien merkkien nelivetomallit ovat monipuolisesti varusteltavissa niin verkonrakentajien, energialaitosten, kaupunkien ja kuntien, maanrakennus-liikkeiden, huoltoyhtiöiden kuin kuljetusliikkeidenkin tarpeisiin. Yksityiskohdat tekevät autosta poikkeuksellisen käytännöllisen ja esimerkiksi vakiovarusteena toimitettava Moduwork –tilanjatkaja on sijoitettu käytännöllisesti matkustajan istuimen alle, jossa se tuo tarvittaessa lisäpituutta 1,2 m / 0,5 m3 estettömään pitkien tavaroiden kuljetukseen.

Tarpeen mukaan nelivedon voi palauttaa taloudelliseksi etuvedoksi säätämällä sähköisen ohjauspainikkeen avulla ajotila ECO-asentoon.

Julkaistu: 9.10.2018
1 kommentti