Apu

Tämän vuoksi Charles rakastui Camillaan – Ronski nainen vei prinssin sydämen

Tämän vuoksi Charles rakastui Camillaan – Ronski nainen vei prinssin sydämen
Charles ja Camilla yhdessä melkein puoli vuosisataa! Lue juonikas rakkaustarina ja lukijoiden kestosuosikki vuodelta 2019.
Julkaistu: 20.4.2021

Charles, 70 ja Camilla, 72, näyttävät kuvissa leppoisalta kultahääparilta. Mutta kruununprinssin ja Cornwallin herttuattaren häistä on vasta 14 vuotta.

Miten ihmeessä suhde on kestänyt näin pitkään?

Kesällä 1973 Camilla Shand oli menossa vihille Andrew Parker ­Bowlesin kanssa. Viikkoa ennen häitä Camilla sai kirjeen Charlesilta: "älä mene naimisiin". Kirje oli lähetetty Karibianmereltä. Prinssi oli passitettu laivaston palvelukseen, pois kotoa houkutuksista.

Bowlesien häät olivat vuoden seurapiiritapaus, ja niitä ei peruutettu. Vieraita oli 800, heidän joukossaan kuningataräiti Elisabet sekä prinsessa Margaret ja prinsessa Anne.

Lukuisia kuninkaallisia elämäkertoja kirjoittanut, sisäpiiriläinen Penny Junor analysoi: jos Camilla olisi perunut häät, prinssi Charles olisi uhmannut sukuaan ja avioitunut Camillan kanssa. Kenties.

Tai jos Camillan isä, majuri Bruce Shand ei olisi Parker Bowlesin vitkutteluihin kyllästyneenä laittanut The Timesiin tyttärensä ja tulevan vävynsä kihlajaisilmoitusta, häihin ei ehkä olisi edettykään. Majuri halusi turvata tyttärensä maineen ja tulevaisuuden. Yhtä päättäväisesti hän toimi 42 vuotta myöhemmin pelastaakseen tyttärensä onnen.

Suhde paljastui salamavalojen räiskeessä.

Ronski ja kurvikas Camilla

Yhteinen ystävä oli esitellyt Charlesin ja Camillan toisilleen 1971, ja he mieltyivät toisiinsa heti.

Camilla oli jo vuosia ollut katkonaisessa suhteessa Andrew Parker Bowlesin kanssa. Mies oli kovan naistenmiehen maineessa. Hän oli armeijan palveluksessa, pitkiä komennuksia poissa kotoa. Lontoon asunnossaan hän tapasi ikäpolvensa vapaamielisiä naisia.

Camilla oli lämmin, ulospäin suuntautunut, itsevarma, huumorintajuinen ja puheissaan ronski. Hän kohteli Charlesia luontevan tasa-arvoisesti. Hän oli kurvikas, pitkä, jalat maassa ja kompleksiton.

Koti oli rakastava, ja kahta tytärtä kohdeltiin samalla tavalla kuin heidän veljeään. Perhe asui maaseudulla valtavassa talossa, lapsuus oli kuin Enid Blytonin Viisikon loputonta seikkailua: virikkeellinen, paljon ulkoilmaharrastuksia ja kavereita, vaeltelua nummilla, pelejä, kalastusta ja metsästystä, koiria ja hevosia sekä koko perheen mukavia takkailtoja.

Mojova vitsiniekka

Nuoret miehet pitivät nokkelasta Camillasta. Kun hän astui huoneeseen, tunnelma virittyi odottamaan mojovaa vitsiä. Kaikessa näkyi Camillan luottavainen suhtautuminen ihmisiin ja omaan tulevaisuuteensa.

Camilla tuprutteli tupakkaa ja opiskeli kielitaitoiseksi sveitsiläisessä sisäoppilaitoksessa. Ensimmäisestä työpaikastaan vastaanottovirkailijana hän sai viikossa potkut myöhästelyn takia.

Charles ja Camilla ovat nykyään hyväksytty pari.

Vastakohta hylätylle Dianalle

Kun luetellaan Camillan vahvuuksia ja kuvaillaan peribrittiläistä yläluokkaista onnellista kasvualustaa, taustalla väijyy aina ajatus: siis aivan päinvastaista kuin lady Diana Spencerillä.

Innokkaimmatkin Camilla-fanit tuntevat syvää sääliä kammottavan lapsuutensa vahingoittamaa Dianaa kohtaan. Dianan lapsuus oli rakkaudeton, täynnä hylkäämisiä ja pettymyksiä, arvottomuuden tunnetta ja väheksyntää, sisarkateutta, valheita ja pelaamista.

Charles, Anne, Andrew ja Edvard kuningatar Elisabetin ja prinssi Phillipin kanssa.

Myös Charlesin lapsuus oli rakkaudeton. Isän vaatimukset olivat kohtuuttomia, eikä kukaan ottanut huomioon pojan taipumuksia. Hän oli pelokas ja yksinäinen, muttei yhtä pahasti nujerrettu kuin Diana. Kasvatus oli toivottoman vanhanaikaista.

  • Charlesin lapsuuden suuri ihanne ja tukipilari oli lordi Louis Mountbatten, prinssi Philipin eno ja Charlesin kummisetä, eräänlainen korvikeisä. Naisasioissa Mountbatten neuvoi Charlesia ihastumaan, hankkimaan kokemuksia ja pelehtimään jännittävien naisten kanssa, mutta avioitua pitää siniverisen neitsyen kanssa.
  • Lue myös: Kuningatar Elisabetin kohtalo herkistää: Onko hän onnellinen?

Camilla keksi Dianan Charlesille

Camilla ja Charles seurustelivat vuonna 1972 aina Charlesin ulkomaankomennukseen asti. Ilkeämieliset väittävät, että kyseessä oli Camillan kosto: aviomies Parker Bowles muhinoi 1970-luvun alussa prinsessa Annen kanssa.

Lordi Mountbatten tarjosi Charlesille ja Camillalle kartanonsa salaisten tapaamisten paikaksi. Mountbatten kuoli IRA:n pommi-iskussa 1979, ja Charles suri kummisetäänsä valtavasti. Ystävät kutsuivat Camillan hätiin, sillä he pelkäsivät Charlesin vaipuvan masennukseen.

Camilla myös keksi, että lady Diana olisi mitä mainioin puoliso Charlesille. Kirjailija Penny Junor jossittelee: Jos Mountbatten olisi elänyt, hän olisi nähnyt, ettei Dianan ja Charlesin liitto voi onnistua, ja varoittanut avioitumisesta.

Kurvikas ja luonteikas Camilla hallitsee kuninkaallisen puku- ja käytöskoodin.

Tytär syntyi, Camillan liitto natisi

Kun Parker Bowlesien poika Tom syntyi 1974, Walesin prinssistä tuli Tomin kummisetä. Koska Andrew Parker Bowles ja Charles pelasivat pooloa samassa joukkueessa, Camilla ja Charles tapasivat usein.

Parker Bowlesien Laura-tyttären synnyttyä 1978 vanhempien yksipuolisesti avoin liitto natisi ja Camilla alkoi kypsyä miehensä sivusuhteisiin. Camillan ja Charlesin uudelleen virinnyt ystävyys, sielujen sympatia ja suhde jatkui kilttien tulkintojen mukaan Dianan ja Charlesin häihin asti kesällä 1981.

Prinssi Charles ja prinsessa Diana esikoispoikansa Williamin kanssa. Vanhempien suhde ei ollut hyvä.

Charles petti koska Diana petti

Diana-fanit ovat varmoja siitä, että vanha suola janotti Charlesia koko hänen avioliittonsa ajan. Camilla-mieliset taas uskovat, että vanha rakkaussuhde virisi vasta, kun Diana oli ryhtynyt ensimmäiseen syrjähyppyynsä komean turvamiehen Barry Mannakeen kanssa.

Avioliitto oli kariutunut, kun kumpikaan osapuoli ei voinut ymmärtää toista. Se kävi selväksi 1986. Ihmisten piti valita joko Charlesin tai Dianan puoli.

Charlesin ja Dianan asumusero alkoi 1992, ja avioero astui voimaan 1996. Parker Bowlesien avioliitto päättyi puolestaan virallisesti 1995, kymmenen vuoden erillään asumisen jälkeen.

Charles vietti paljon aikaa Highgroven rauhassa puutarhaa hoitaen. Ainoa ihminen, joka tuntui häntä ymmärtävän, asui vain 15 minuutin matkan päässä.

Prinsessa Diana löysi itsensä vasta avioeron jälkeen.

Tamponi-puhelu ja helvetti

Camillan lapset ovat kuvailleet elämäänsä 1980-luvun lopulla helvetiksi. Äitiä ja koko perhettä jahdattiin ja kiusattiin.

Pahinta Camilla-jahti oli, kun Charlesin typerä lemmenpuhelu ("tahdon olla tamponisi") vuoti julkisuuteen, ja toistamiseen Dianan traagisen kuoleman jälkeen 1997.

Camilla ja Charles esiintyivät ensimmäisen kerran yhdessä 20 vuotta sitten, 1999, kun he saapuivat yhdessä ystävänsä syntymäpäiville Lontoon Ritz-hotelliin. Mediaa oli paikalla parisataa, yleisöä vielä enemmän.

Camilla kapusi limusiinista salamavaloihin kuin uhrilammas. Camilla esiteltiin virallisesti kuningattarelle vasta Kreikan ex-kuningas Konstantinin 60-vuotisjuhlissa vuonna 2000.

Nurkkaan ahdistettu Charles terästäytyi

Tilanne oli kestämätön. Vuonna 2002 kuningattaren tiimiin kuulunut Sir Michael Peat siirtyi Walesin prinssin yksityissihteeriksi. Tehtävä oli yksiselitteinen: Camillasta on päästävä eroon.

Nurkkaan ahdistettuna Charles terästäytyi ja vaaransi kaiken. Hän ilmoitti, että Camillasta ei neuvotella. Hän luopuu kruunusta, jos joutuu luopumaan Camillasta.

Yksityissihteeri teki täyskäännöksen: avioliitto on ainoa ratkaisu, epämääräistä tilaa ei voi enää jatkaa. Laadittiin strategia ja tehtiin mielipidemittauksia. Camillan tyyliä muokattiin. Se onnistui. Pari vihittiin keväällä 2005.

Charlesista ennustetaan tulevan kuningas vuonna 2021. Millainen kuningas? Sellainen kuin Camilla on hänestä kasvattanut.

Kuningatarta on väitetty kylmäksi äidiksi.

Camillasta kiinnostuneet voivat lukea myös elämäkerran The Duchess: Camilla Parker Bowles and the Love Affair That Rocked the Crown.

Päivitetty 20.4.2021 – Ilmestynyt 4.7.2019

1 kommentti