Apu

#somevaalit: Pirkka-Pekka Petelius syöksyi kärkisijoille – Tässä on eduskuntavaalien some-seurannan kärkikymmenikkö

#somevaalit: Pirkka-Pekka Petelius syöksyi kärkisijoille – Tässä on eduskuntavaalien some-seurannan kärkikymmenikkö
Näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius oli vielä eilen tiistaina hautautunut jonnekin #somevaalit-listan uumeniin, mutta nousi keskiviikkoaamuna rakettimaisesti listan kärkikymmenikköön.
Teksti Niko Rinta
Kuvat Toni Härkönen

Peteliuksen nousun syy on yksinkertainen: hänen tiedoissaan oli aiempi, taiteilijan työhön liittyvä Facebook-sivu. Nyt se korvattiin poliitikko-Peteliuksen sivulla, joka on ainakin tilapäivitysten mukaan perustettu maaliskuun 2019 alussa. #somevaalit-listaa perustettaessa poliitiikkosivua ei siis ollut käytössä. (Katso ohjeet, miten ehdokas tai hänen tukiryhmänsä voi ilmoittautua mukaan #somevaalit-listalle tai pyytää tietoihin päivitystä)

Sosiaalinen media osoitti kuitenkin pian ankaruutensa ja Petelius tippui jo tiistain aamupäivän aikana listan sijalle 39. Kisa on siis kiivas.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkoi tänään keskiviikkona ja ennakkoon voi äänestää aina ensi viikon tiistaihin eli 9. huhtikuuta asti. Vaalipäivä on sunnuntaina 14.4.

#somevaalit - kärkikymmenikkö

(3.4.2019 klo 8:00)

Päivitys 3.4.2019: Täsmennetty, että seurannassa on vain Peteliuksen politiikkosivu, ei molempia eli taiteilija- ja politiikkosivuja.

Julkaistu: 3.4.2019
Kommentoi »