Tuulilasi

Renault rajoittaa autojensa huippunopeutta – osa asiakkaista raivostui, osa riemastui

Renault rajoittaa autojensa huippunopeutta – osa asiakkaista raivostui, osa riemastui
Renault seuraa Volvon jalanjälkiä ja rajoittaa uusien autojensa huippunopeuden 180 kilometriin tunnissa. Taustalla on pyrkimys tehdä liikenteestä turvallisempaa. Päätös on herättänyt myös negatiivisia tunteita.
Julkaistu: 4.5.2021

Ranskan moottoriteiden korkein sallittu nopeus on 130 km/h. Sen sijaan Saksan autobahneilla ei ole nopeusrajoituksia, joten moni saksalaisvalmistaja on rajoittanut malliensa huippunopeudeksi 250 km/h.

Sosiaalisessa mediassa moni on epäillyt, että rajoittamisella Renault tulee menettämään paljon ulkomaalaisia asiakkaita. Osa tosin irvaili sillä, ettei ole tiennytkään Renaultien kulkevan niin kovaa…

Renaultin mukaan Renaultin ja Dacian 180 km/h rajoitus otetaan käyttöön vuonna 2022. Pääjohtaja Luca de Meon mukaan päätös on osa yhtiön sosiaalisen vastuullisuuden tiekarttaa, jonka tarkoitus on pienentää Renaultin hiilijalanjälkeä ja parantaa liikenneturvallisuutta.

”Liika nopeus on EU:n teiden suurin tappaja. Monien autojen huippunopeus on paljon korkeampi kuin suurimmat sallitut nopeudet, joita käytetään lähes kaikissa EU-maissa. Siksi tällaiset rajoitukset ovat pelkästään hyvä ja järkevä asia”, kommentoi European Transport Safety Councilin projektijohtaja Graziella Jost.

5 kommenttia