Takaperin käveleminen on nyt muotikuntoilua, mutta näillä kävelytyyleillä kohennat kuntoasi paljon monipuolisemmin
Kuntoilu
Takaperin käveleminen on nyt muotikuntoilua, mutta näillä kävelytyyleillä kohennat kuntoasi paljon monipuolisemmin
Kävely tiedetään varsin tehokkaaksi liikunnaksi. Jo kymmenen minuuttia reipasta tepastelua kohentaa terveyttä. Nyt somessa leviää kiinnostava vinkki: aivan erityisen hyödyllistä käveleminen on, kun sitä harrastaa takaperin. Silloin nimittäin myös aivot joutuvat töihin.

The Conversation -sivuston mukaan tutkimuksissa on havaittu peruuttamisen olevan monella muullakin tavalla hyödyksi, koska se vaatii eri aistien hallittua yhteistyötä. Kun askellus muuttuu, aivot joutuvat punnertamaan enemmän aikaa tasapainon ylläpitämiseksi. Lisäksi peruuttaminen vahvistaa jalkalihaksia, ja alaselkäkin kiittää rasituksesta, koska energiaa kuluu lähes 40 prosenttia enemmän kuin nenän suuntaan kävellessä.

Takaperin kävely vaatii yleensä hieman harjoittelua turvallisessa tilassa. Vartalo on syytä pitää suorana, ja askeleet kannattaa ottaa jalan koko painolla varpaista kantapäähän.

Apu testasi uuden kävelymuodin. Lisäksi kokosimme toistakymmentä muuta etenemistapaa, joiden vaikutusta kehoon kukin voi kokeilla omalla vastuullaan. Katso video.

1 kommentti