New Yorkin uusi juomatrendi: terveelliset mehut ja alkoholittomat drinkit
Matkailu
New Yorkin uusi juomatrendi: terveelliset mehut ja alkoholittomat drinkit
Maailman ruoka- ja juomatrendit näkyvät ensimmäisenä New Yorkissa. Tällä hetkellä kaupungissa satsataan muun muassa alkoholittomiin terveysjuomiin. Näissä paikoissa niitä voi maistella.
Julkaistu 23.12.2018
Mondo

New Yorkissa liquid lunch on taas muodissa! Mutta nyt kosteilla lounailla ei tarkoiteta alkoholin lipitystä keskellä työpäivää, vaan hyvän energian tankkaamista nopeasti nesteenä.

Erityisesti suosiossa ovat mehut. Aiemmin New Yorkissa tarjottiin mehuna yleisesti – sinänsä aivan ihanaa – tuorepuristettua appelsiinimehua, mutta nyt joka puolelta kaupunkia saa laadukkaita kylmäpuristettuja pullomehuja, raikkaita tuoremehuja ja smoothieita. Sympaattisia, pieniä mehubaareja on melkein joka korttelissa.

Lehtikaalia, pinaattia, mangoa, banaania ja ­ananasta – niistä syntyy Liquiteria-mehubaarin Mean Green Smoothie, joka on hyvä esimerkki terveysjuomasta. Yhdistelmä on sekä raikas että makea, koska ainekset ovat täydellisessä tasapainossa. Liquiterian, kuten monien muidenkin mehubaarien, smoothieissa on hedelmien, vihannesten ja marjojen lisäksi usein ravintolisiä. Ahkerassa käytössä ovat etenkin proteiinijauhe, spirulina ja pellavansiemenet. Liquiterialla on kaupungissa kuusi mehubaaria.

Liquiteria-baarista saa mehujen ja smoothieiden lisäksi erilaisia välipaloja.

Kaupungin tasokkaiden cocktailbaarien valikoimissa puolestaan yleistyvät alkoholittomat drinkit, joiden makuyhdistelmät ovat yhtä monimutkaisia kuin baarimikkojen tarkasti hiomat nimikkococktailit.

Pistäydy vaikka tiki-drinkkeihin erikoistuvassa Mother of Pearlissä, joka sijaitsee East Villagessa. Tilaa Eastern Spice -cocktail: siinä guavamehua on maustettu kanelilla, limellä ja mustapippurisiirapilla. Kuplia juoma saa soodasta.

Chinatownissa sijaitseva Peachy’s-baari menee vielä pidemmälle ja käyttää cocktaileissaan superfoodeista valmistettuja terveysjuomia. Paikan The Great Protector -drinkissä on kaakaonibseillä (kuorituilla ja rouhituilla kaakaopavuilla) maustettua mezcalia, cashew-pähkinöistä tehtyä orgeat-siirappia, chilikatkeroita sekä kurjenhernettä, jota käytetään kiinalaisessa lääketieteessä elimistön vastustuskykyä vahvistavana rohtona.

Adam Rokshar valitsi smoothien, jossa on pinaattia, lehtikaalia, kurkkua, banaania, selleriä ja ananasta.
Kommentoi »