Tuulilasi

Näin luet Tuulilasia – sisätilapiirrosNäin luet Tuulilasia – sisätilapiirros

Uusi palstamme valottaa, mitä yksityiskohtia Tuulilasin kotimaan juttuihin piiloutuu.
Teksti Jussi Saarinen

Testiautojen sisätilat selvitetään käytännön kokeilla, mutta myös mittanauha on korvaamaton apu.

Mittanauha on oikeastaan jo vanhentunut sana: Tuulilasin testitiimi on jo pitkään käyttänyt sisätilojen määrittämiseen lasermittaria, joka on tähän puuhaan erityisen kätevä laite.

Lasermittari kertoo yhdellä "vilkaisulla", mikä on laitteen ja siihen kohdistetun toisen ääripään välinen etäisyys. Toki myös perinteinen rullamitta on edelleen mukana kuvioissa, varsinkin silloin, jos mitattavia kohteita ei ole kovin paljon tai jos jokin jo mitattu asia pitää vielä kerran tarkistaa uudelleen ennen lehden painoon menoa.

Mitatut kohteet päätyvät sisätilapiirrokseen, joka on kuulunut Tuulilasin isoon autotestiin jo vuodesta 1976 lähtien. Piirroksen ulkomuoto on tietysti kehittynyt aika lailla kuluneen 38 vuoden aikana. Alkuun se oli karun mustavalkoinen eikä esittänyt mitään tiettyä autoa: vain mittanumerot vaihtuivat lehdestä toiseen.

Nykyään otamme testiautosta erikseen valokuvan sivulta ja takaluukku avattuna. Piirros laaditaan sitten tietokoneella tämän foton päälle, jolloin esitys muistuttaa mahdollisimman elävästi todellisuutta.

Lue myös:

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 23.5.2014