Tuulilasi

Näin luet Tuulilasia – suorituskykymittaukset

Näin luet Tuulilasia – suorituskykymittaukset
Uusi palstamme valottaa, mitä yksityiskohtia Tuulilasin kotimaan juttuihin piiloutuu. Suorituskykygraafi kertoo testiauton kulkupuolesta kaiken. Tässä taustatietoa viivojen maailmasta.

Suorituskyky on Tuulilasin mittauksista niitä perinteisimpiä. Se on monessa tapauksessa välttämätön toimenpide, sillä pelkkä takapuolituntuma ei useinkaan paljasta kaikkea auton menohaluista.

Suorituskyky mitataan kaikista autoista, jotka osallistuvat isoon autotestiin, vertailuun tai Kestotestiin. Myös tehokkaampien autojen koeajoissa mittaus on arkipäivää.

Viimeistään 1970-luvulla toimituksessa havaittiin, että pelkkien numeroiden julkaiseminen ei ole riittävän havainnollinen tapa ilmaista suorituskykymittausten tuloksia.

Niinpä näitä sekunti-, metri- ja km/h -lukemia alettiin piirtämään graafiksi, joka antaa jo ensivilkaisulla selvän kuvan siitä, mihin kukin auto pystyy. Graafit olivat alkuun mustavalkoisia, mutta nykyään olemme siirtyneet värillisiin kuvaajiin.

Testeissä ja koeajoissa käytämme yllä näkyvää graafityyppiä, ja vertailuissa sen virkaa toimittavat vaakasuorat pylväät, joiden avulla autojen suorituskyvyn väliset suhteet selviävät havainnollisesti.

Lue myös:

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 12.4.2014
Kommentoi »