Mondo

Mondo Top 50 – nämä ovat vuoden 2018 parhaat kaupunkikohteet

Mondo Top 50 – nämä ovat vuoden 2018 parhaat kaupunkikohteet
Tässä ovat suomalaisten matkailijoiden mielestä vuoden 2018 parhaat kaupungit maailmassa. Mondon vuosittain tekemässä Mondo Top 50 -kyselyssä vastauksensa antoi yli 12000 reissaajaa. Onko oma suosikkisi mukana?
Julkaistu: 19.10.2018
The Thames, Lontoo. Getty Images.

1. Lontoo. Kaupunki nappaa kyselyn ykkössijan ensimmäistä kertaa. Löydettävää riittää monelle matkalle. Museouutuuksiin kuuluvat esimerkiksi Victoria & Albert -museon Photography Centre sekä Kew Gardensin maailman suurin viktoriaaninen kasvihuone, Temperate House, joka on avautunut vuosien kunnostuksen jälkeen.

Empire State Building, New York. Lina Tegman.

2. New York. Neljänä peräkkäisenä vuotena ykköskaupungiksi Mondo Top 50 -kyselyssä valittu New York sijoittuu tällä kertaa kakkoseksi. Kaupungin vetovoima on kuitenkin edelleen kova: vastaajat pitävät sitä toiseksi parhaana ravintola- ja nähtävyyskaupunkina maailmassa.

Holzmarktstrassen tori, Berliini. All Over Press.

3. Berliini. Suosikkikaupunki Berliini pitää kolmannen sijoituksensa. Kaupungin kiinnostava historia ja hyvä kulttuuritarjonta keräävät matkailijoilta kehuja. Myös edullisuus moniin muihin Euroopan suurkaupunkeihin verrattuna on plussaa.

Rooma. Getty Images.

4. Rooma. Jos pitäisi valita paras nähtävyyskaupunki maailmassa, Rooma voittaisi. Mondo Top 50 -kyselyyn vastaajat arvostavat Rooman nähtävyyksiä korkeimmalle kaikista kaupungeista. "Rooman historian ja aarteiden äärellä ei voi kuin antautua kerta toisensa jälkeen", arvioi eräs vastaaja.

Barri Gòtic, Barcelona. Getty Images

5. Barcelona. Kaupunki, jossa voi saada kaksi matkaa kerralla: upean kaupunkiloman ja leppoisaa rantaelämää. "Rantaa ja kaupunkia sopivassa suhteessa. Erinomainen sää ja ystävällisiä ihmisiä. Mukava tunnelma", sanotaan arvioissa. Barcelonan sijoitus nousee listalla viime vuodesta yhden pykälän.

Jardin du Luxembourg, Pariisi. Getty Images.

6. Pariisi. Klassikkokaupungin sijoitus putoaa kolme sijaa edellisvuodesta, mutta sen nähtävyyksiä pidetään yhä kolmanneksi parhaana maailman kaupungeista. Myös Pariisin tunnelmaa pidetään ainutlaatuisena, ja ruokakin kerää kehuja. Sen sijaan turvallisuus mietityttää osaa matkailijoista edelleen.

Dubai, Arabiemiraatit. Antti Helin.

7. Dubai. Arbaiemiraattien suosikkikaupunki nousee Mondo Top 50 -listalle ensimmäistä kertaa. Sen majoitusvalikoima arvioidaan kyselyssä kaikkein parhaimmaksi kaupunkien joukosta.

Omoide Yokocho, Shinjuku, Tokio. Getty Images.

7. Tokio. Maailman paras ruokakaupunki sekä paras tunnelma heti Lissabonin jälkeen, kuuluvat matkailijoiden arviot ja pisteet. Eivätkä suomalaiset matkailijat ole arvioissaan yksin: jaetulle 7. sijalle kyselyssä yltävä Tokio on tuttu näky maailman ykkösruokakaupunkien listojen kärjessä.

Supertree Grove, Singapore. Gardens by the Bay.

9. Singapore. "Turvallinen, siisti ja toimiva valtio. Suurkaupunki ja silti ihanan vehreää", Singaporea kommentoidaan kysleyssä. Helppous on valttia tässä Aasian miljoonakaupungissa, joka on myös oma valtionsa. Myös ruokaa pidetään Singaporessa erityisen hyvänä.

Los Angeles, Yhdysvallat. Getty Images.

10. Los Angeles. Mondo Top 50 -listan ensikertalainen, Los Angeles, on kuulunut maailman nouseviin kaupunkikohteisiin jo vähän aikaa. "Los Angelesissa parasta oli Hollywood-glamour. Huonointa liikenneruuhkat, joissa sai seisoa useita tunteja päivittäin", kuuluu matkailijan arvio.

Lissabonin söpöjä kaakelitaloja. Kai Kuusisto.

10. Lissabon. Portugalin pääkaupunki on tällä hetkellä valtavassa nosteessa maailman matkailijoiden keskuudessa, ja kipuaa nyt Mondo Top 50 -listallekin ensimmäistä kertaa. Jaetulle 10. sijalle yltävän Lissabonin tunnelma arvioidaan kyselyssä maailman parhaaksi. Lissabon hurmaa niin kauniilla arkkitehtuurillaan, ihmeellisellä valollaan kuin rennolla tunnelmallaan.

Kommentoi »