Apu

Minne haluat matkustaa, kun kaikki rajoitukset poistuvat Riku Rantala, Antonio Flores, Paula Noronen, Michael Monroe ja Inka Kallén?

Minne haluat matkustaa, kun kaikki rajoitukset poistuvat Riku Rantala, Antonio Flores, Paula Noronen, Michael Monroe ja Inka Kallén?
Yksi kaipaa lämpimään, toinen lentää eläinsankarin kanssa taivaalla ja kolmas haaveilee kuolleiden juhlista. Matkailun nälkää voi helpottaa myös kotimaassa, josta löytyy upeita kohteita erityisesti luonnon ystävälle.
Julkaistu: 22.3.2022

Riku Rantala: "Vallitseva tilanne on sellainen, että tuntuu vaikealta lähteä kauas"

Riku Rantala

Inariin Vätsärin erämaahan. Sinne pääsee esimerkiksi vesitasolla. Teimme korona-­aikana Madventures Suomea, ja silmäni aukesivat: miten hieno mesta Suomi on!

Vallitseva tilanne on se, että vaikka hotsittaisikin, tuntuu vaikealta lähteä kauas. Menemällä Vätsäriin toteuttaa kaikkia niitä kauas pääsemisen haaveita spesiaaleissa luonto-olosuhteissa. ­Ei ole edes hyvää kännykkäverkkoa. Se on todellista luksusta.

Antonio Flores: "Meksikoon juhlimaan kuolleiden päivää"

Antonio Flores

Kuvasin viime vuoden lopussa Argentiinassa tv-ohjelmaa ja vierailin jouluna Espanjassa äitini luona. Minulla oli myös yksi tv-elokuvaprojekti Berliinissä.

Olen haaveillut jo pitkään, että pääsisin Meksikoon juhlimaan kuolleiden ­päivää eli Día de los Muertosia. Se on valtavan iso, monipäiväinen karnevaali. Tänä vuonna haluaisin mennä, mutta tekemistä on niin paljon!”

Paula Noronen: "Kirjoja ­tehdessä lennän Super­marsun kanssa taivaalla"

Paula Noronen

Olen siitä onnellisessa asemassa, että pääsin syksyllä työmatkalle ulkomaille. Se oli ­ihanaa ensiapua. Tuntui ­eksoottiselta olla lentokentällä ja syödä koneessa pientä munakasta tarjottimelta.

Käyn usein Kreikassa, toisaalta olen viihtynyt tässä ajassa hyvin kotona ja mökillä. Hirveä hinku ei ole, mutta pelkkä ajatuskin matkustamisesta pitää mielen virkeänä. Ja mikäs tässä on kirjoja ­tehdessä, silloin lennän Super­marsun kanssa taivaalla.

Michael Monroe: "Lähdemme Eurooppaa kiertämään"

Michael Monroe

Minulla on tulossa juhlavuosi, sillä täytän kesäkuussa 60 vuotta ja julkaisen pian uuden albumin nimeltä I Live Too Fast To Die Young.

Soitamme ekat keikat ­Suomessa, sen jälkeen lähdemme kiertämään Eurooppaa. Lämmittelemme muun muassa Alice Cooperia ja ­Guns N’ Rosesia. Se tuntuu ­hienolta, sillä emme ole ­keikkailleet kahteen vuoteen. Iloitsen myös siitä, että löysin uutta näkökulmaa elämälleni ­esi-isäni Jakob Gadolinin kautta.

Inka Kallén: "Haaveilen talosta Panamassa tai Italiassa"

Inka Kallén

Olen lämmön perässä kulkija, ja vähän kapinallinen siksi, että olen matkustanut korona-­aikanakin. Tätini asuu Panamassa, se on minulle kuin toinen koti. Tulin sieltä kaksi viikkoa sitten, olin reissussa pitkän pätkän.

Lisäksi hyvällä ystävälläni on talo Italiassa, joten olen viettänyt sielläkin paljon aikaa. Puhunkin hieman italiaa. Nautin keskieurooppalaisesta kulttuurista, siihen kuuluu hyvä ruoka- ja juomakulttuuri sekä elämän helppous.

Minusta suomalainen kulttuuri on välillä liian byrokraattinen ja raskas. Viihdyn parhaiten, kun saan elää kohteessa tavallista arkea. Vasta­painoksi Suomessa on maadoittavaa, syvää ja hiljaista viisautta. Haluan siksi olla säännöllisesti Suomessakin.

Haaveilen omasta talosta Panamassa tai Italiassa. Penniäkään ei ole rahaa, mutta täytyy tehdä enemmän töitä. Aika näyttää, mitkä haaveet toteutuvat.

Kommentoi »