Apu

Näin Merja Larivaara selviytyi, kun pandemia koetteli kulttuurialaa: ”Iso osa persoonaani on ollut talviunilla – nyt virtaa riittää ja riemu on valtava!”

Näin Merja Larivaara selviytyi, kun pandemia koetteli kulttuurialaa: ”Iso osa persoonaani on ollut talviunilla – nyt virtaa riittää ja riemu on valtava!”
– Ei murheeseen pidä jäädä makaamaan. Lopetimme lukujen ja tartuntojen seuraamisen. Keskityimme hyviin asioihin, Merja Larivaara kertoo.
Julkaistu: 26.6.2022

Merja Larivaara henkäisee helpotuksesta. Kuten muillekin kulttuurialan toimijoille, pandemia aiheutti heidän taloudessaan ennennäkemättömän tilanteen.

– Identiteettini on olla tekijä, joten iso osa persoonaani on ollut talviunilla. Unien jälkeen virtaa riittää ja riemu on valtava!

Larivaara ja hänen miehensä Kari-Pekka Toivonen ovat pystyneet viime vuosien aikana tekemään työtään vain pienissä pätkissä.

– Keikkoja ja esityksiä on peruttu ja siirretty alkuvuodesta 2020 lähtien. Henkisesti ja taloudellisesti aika on ollut hurjaa, enkä koskaan aiemmin ole ollut vastaavanlaisessa tilanteessa. Emme ole luovuttajatyyppejä, joten usko tulevaan on ollut vahva. Moni on ollut myös haastavammassa jamassa.

Mielen täyttää kiitollisuus

Kun yhteiskunta sulkeutui, pariskunta päätti ­keskittyä talon remontointiin ja pihatöihin.

– Ei murheeseen pidä jäädä makaamaan. Lopetimme lukujen ja tartuntojen seuraamisen. Keskityimme hyviin asioihin. Ostimme myös uuden soittimen. Se kannatti, vaikka se tehtiin juuri, kun työt ­l­oppuivat ja palkanmaksu katkesi.

Nyt pariskunnan täyttää kiitollisuus siitä, että paluu lavoille on jälleen mahdollista.

– En pidä mitään itsestäänselvyytenä. Kunnioitan ja arvostan työtäni, muita tekijöitä ja lähimmäisiäni. Aika on tehnyt selväksi sen, ettei mikään ole kiveen kirjoitettu.

Kesällä sekä tulevana syksynä Larivaara ja Toivonen esiintyvät usealla paikkakunnalla.

– Meillä on Kesäillan valssi -esityksiä Emäsalon saaressa, heinäkuussa svengaamme Karvialla Svingijengissä. Syksyllä palaan Helsingin Kaupungin­teatteriin, kun Hiljaiset sillat jatkuu ja kehittämäni konsepti Seniorisoppa saa lisäesityksiä.

Kesäillan valssi Emäsalon Midgårdissa 30.6.2022 asti

Kommentoi »