Tuulilasi

Mercedeksen Suomen maahantuoja dieseleistä: ”Osia ei autoihin vaihdeta”Mercedeksen Suomen maahantuoja dieseleistä: ”Osia ei autoihin vaihdeta”

Saksalaisjätti Daimler kertoi eilen tiistaina tarjoavansa ohjelmistopäivityksen yli kolmeen miljoonaan dieselautoon typen oksidipäästöjen takia. Myös Audi ja BMW tarjoavat vastaavia päivityksiä.
Teksti Niko Rinta
Kuvat Daimler

Lue myös:

Suomen maahantuojan Vehon mukaan päivitys tarjotaan osaan vuoden 2009 jälkeen käyttöönotetuista Mercedes-Benzin dieselmoottorilla varustetuista henkilöautoista. Päivityksen piiriin Suomessa kuuluvien ajoneuvojen määrä tarkennetaan, kunhan Daimler ensin yksilöi automallit, joihin ohjelmistopäivitys on tehtävissä.

Maahantuoja korostaa, että kyseessä ei ole takaisinkutsu, vaan ”vapaaehtoinen korjaamokampanjana tehtävä laadunparannustoimenpide”. Ohjelmistopäivitys tehdään Vehon mukaan asiakkaan toiveen mukaisesti joko erillisellä käynnillä taikka normaalin huolto- tai korjauskäynnin yhteydessä.

”Toimenpide on puhtaasti ohjelmistopäivitys. Osia ei siis autoihin vaihdeta”, kertoo lehdistöpäällikkö Pekka Koski Vehosta.

”Daimler AG tuotteet täyttävät nykyiselläänkin EU-tyyppihyväksynnän vaatimat päästönormit. Kyseessä olevalla laadunparannustoimenpiteellä on tarkoitus alentaa ajoneuvon päästöjä normaaleissa ajo-olosuhteissa”, Koski toteaa.

Julkaistu: 19.7.2017