Matkavinkki: Hauska ravintola Brooklynissa
Matkailu
Matkavinkki: Hauska ravintola Brooklynissa
Uuden aallon italialainen on nyt New Yorkissa muotia. Mondon New York -oppaan tekijä Alli Haapasalo bongasi Brooklynista rennon suosikin.
Julkaistu 7.10.2015
Mondo

Nopeasti hipsteröityvän Bushwickin kaupunginosan Robertas näyttää mitättömältä, mutta astu sisään rohkeasti – luvassa on ihana ateria. Kirpparilöydöillä sisustettu ravintola on sekoitus gourmetpaikkaa ja korttelikuppilaa. Sen liinattomissa pöydissä nautiskellaan fine dining -tason annoksia rennosti. Pitsapaikkana aloittaneen Robertasin kiviuunissa paistettu pitsa on takuuvarma valinta, mutta listalla on paljon muitakin herkkuja raikkaista salaateista mereneläviin, pastoista liharuokiin. Ruoka ei ole aivan perinteistä italialaista, ja paikalliset kutsuvatkin Robertasin ruokaa "uuden aallon italialaiseksi". Annoksissa yhdistyvät italialaiset ja amerikkalaiset valmistustavat, kulinaristinen kekseliäisyys sekä lähi- ja luomuruokaa suosiva ideologia. Osa raaka-aineista viljellään omalla palstalla ravintolan takapihalla.

261 Moore St. robertaspizza.com 

Robertas oli mukana Alli Haapasalon New Yorkin 25 parasta ravintolaa -jutussa, joka julkaistiin Mondossa 6-7/2015. Lehden voi ostaa digiversiona osoitteesta luettavaa.fi 

Kommentoi »