Tuulilasi

Maahantuoja: Nämä VW-moottorit syövät öljyä – näin korjataan

11

VW-konsernin TSI- ja TFSI-moottorien öljynkulutuslukemat ovat nousseet käyttäjien palautteen perusteella yllättävän korkeiksi.
Teksti Niko Rinta
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto, Juha Juntto

Tuulilasi on saanut esimerkiksi Audin TFSI-moottorien öljynkulutukseen liittyen yhteydenottoja, joissa on kerrottu kulutuksen nousseen jopa 4 l / 1000 km -tasolle. Lisäksi muun muassa Saksassa on havaittu joidenkin VW-konsernin autojen öljynkulutuksen nousseen roimasti kilometrimäärän kasvaessa.

Audin Suomen maahantuojan mukaan valtaosassa autoista ei ole ollut ongelmia.

"Audin valmistamissa bensiinimoottorilla varustetuissa autoissa on joissain tapauksissa havaittu valmistajan ohjeistusta suurempaa öljynkulutusta", sanoo VV-Auto Groupin viestintäpäällikkö Riitta Karjalainen.

"Ongelma koskee 1,8 ja 2,0-litraisten TFSI-bensiinimoottoreiden vuosimallien 2009−2011 tuotantoa. Valmistajan ilmoittama öljyn maksimikulutus on 0,5 l / 1 000 km."

Korjaus tiedossa

Moottorivian korjaaminen on helposti useamman tuhannen euron paukku. Esimerkiksi Saksassa korjauskulujen on arvioitu olevan 4000-5000 euron haarukassa. Suomessa summa on lukijapalautteen perusteella pari tuhatta euroa suurempi. Ainakin osa laskusta voidaan korvata takuun jälkeenkin.

VV-Auto Group kuitenkin muistuttaa, että vastaantulot edellyttävät valmistajan huolto-ohjelman noudattamista. Lisäksi havaitusta viasta on reklamoitava kohtuullisessa ajassa vian havaitsemisesta.

Maahantuojan mukaan Audi-liikkeillä on käytössään "hyvät vastaantulot" takuun jälkeisiin korjauskustannuksiin.

"Moottoreihin on olemassa korjausratkaisu ja se toimii hyvin", kertoo Karjalainen.

"Ensisijainen korjaustoimenpide on kampikammion huohottimen vaihtaminen ja moottorin ohjainlaitteen päivittäminen. Jos tämä ratkaisu ei riitä, vaihdetaan myös männät. Viimeisimpien vuosimallien yhteydessä ei ole havaittu enää öljynkulutusongelmia."

Lisää aiheesta:

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 28.5.2015