Löydä Champagnen salaisuudet
Matkailu
Löydä Champagnen salaisuudet
Kuuluisa kuohujuoma-alue tarjoaa myös viskiä, luontoelämyksiä ja maanalaisen seikkailun.
Julkaistu 12.5.2019
Mondo

1. Vieraile viskitislaamossa ja tee luontoretki

Ranskan koillisosassa sijaitseva Champagnen maakunta tunnetaan arvokkaista kuohujuomista, mutta harva tietää, että siellä valmistetaan muitakin maistamisen arvoisia juomia. Esimerkiksi Louvois’n kylässä tislataan Guillon-viskiä, jota pääsee maistelemaan opastetulla tislaamovierailulla.

Samalla kannattaa käydä myös retkellä läheisessä Montagne de Reims -luonnonpuistossa. Esimerkiksi Verzyn kylän kupeessa sijaitsevalla Les Faux de Verzy -reitillä voi ottaa nokoset harvinaisten kääpiökasvuisten euroopanpyökkien siimeksessä.

2. Vaihda samppanja hetkeksi punaviiniin

Vaikka samppanja on monissa alueen kylissä syrjäyttänyt ajan saatossa muut viinit, Bouzyssa tuotetaan yhä Bouzy Rouge -punaviiniä. Kylän mikroilmasto on suotuisa Pinot Noir -rypäleille eikä punaviiniperinteen lopettaminen tule paikallisille kuuloonkaan. Bouzy Rougea kannattaa maistella samalla, kun vierailee Gaston Collardin viinitalossa, joka on yksi harvoista Champagnen biodynaamisista tiloista. Se valmistaa punaviinin lisäksi muun muassa kuuluisaa jälkiruokaviiniä Ratafia de Champagnea.

3. Koe alueen kivat kaupungit

Reimsin kaupungissa kannattaa viettää pari päivää. Viinibaarien ja vihannestorien lisäksi siellä on art deco -rakennuksia sekä komea katedraali. Epernayssa taas voi laskeutua Mercierin samppanjatilan 1870-luvulla kaivettuun viinikellariin, 30 metriä maan pinnan alle. Kierroksella kuullaan samppanjan historiasta, ihastellaan tunneleita junan kyydistä ja hörpitään tietysti samppanjaa.

Champagnessa on mukavinta matkustaa keväästä syksyyn. Heinäkuussa paikalliset kuitenkin lomailevat ja pikkukylät voivat olla autioita.

Kommentoi »