Lehti teki koeajot: Ovatko tässä tämän hetken parhaat täyssähköautot?
Autot ja liikenne
Lehti teki koeajot: Ovatko tässä tämän hetken parhaat täyssähköautot?
Rolling Stone -lehti koeajoi tukun sähköautoja ja teki omat valintansa parhaista myynnissä olevista sähköautoista hiukan erilaisissa kategorioissa.
9Kommenttia
Julkaistu 23.9.2020
Tuulilasi

Tässä lehden valinnat:

Paras suorituskykyinen auto: Porsche Taycan Turbo S

Taycan on Porschen ensimmäinen täyssähköauto ja Turbo S sen suorituskykyisin versio. Auto kiihtyy nollasta sataan 2,7 sekunnissa. Ihan ideaali auto ei pidemmille matkoille ole, koska sen toimintamatka yhdellä latauksella on verrattain pieni, noin 300 kilometriä. Huippunopeutta autosta irtoaa 260 km/h.

Paras ”kansanauto”: Nissan Leaf

Leaf oli vuonna 2010 markkinoille tullessaan ensimmäinen sarjatuotantosähköauto. Tuolloin sen toimintamatka oli vain 117 kilometriä. Paljon on kuitenkin vettä virrannut kymmenessä vuodessa. Nyt Leaf + kulkee yhdellä latauksella 360 kilometriä. Hevosvoimia löytyy 214 ja akut pystyy lataamaan 80 prosenttiin maksimikapasiteetista 45 minuutissa.

Parasta luksusta: Jaguar I-Pace

Raatia ihastutti erityisesti I-Pacen komea ulkonäkö sekä mainio ajettavuus. Myös tilavat sisätilat ja tietoviihdejärjestelmä saivat kiitosta.

I-Pacen moottori möyhii 394 hevosvoimaa ja auto on nelivetoinen.

Paras kaupunkiauto: Mini Electric

Minissä kiehtoi sen näppärä käsiteltävyys, pirteä ulkonäkö ja korkealaatuinen suunnittelu. Auto kiihtyy nollasta sataan noin seitsemässä sekunnissa. Myös pienehkö akusto ilahdutti, sillä koeajossa mini kulki yhdellä latauksella 209 kilometriä, vaikka sille luvataan virallisesti vain 180 kilometrin toimintamatka.

Valintaan vaikutti myös hinta. Yhdysvaltain 7500 dollarin (6380 euroa) sähköautotuen kanssa Mini Electric maksaa vain 23 250 dollaria (19800 euroa).

Paras tekniikkafriikeille: Tesla Model Y

Model Y:n teknologia keräsi testaajilta ihastusta. Perusteluissa mainittiin kivana yksityiskohtana mm. se, että autossa on pierutyynynappula, joka saa aikaan digitaalisen pöräytyksen. Tämä on kuulemma osoitus Elon Muskin huumorintajusta.

Ihastusta herätti myös Teslan ”hyperintuitiivinen” 15-tuuman tietoviihdenäyttö, jota kehuttiin Applen kaltaiseksi helpoksi ja vaivattomaksi ekosysteemiksi. Nopeat langattomat päivitykset softaan saivat myös kehuja.

Model Y:stä löytyy toki myös suorituskykyä, kiihtyvyys nollasta sataseen käy 3,6 sekunnissa. Toimintamatka täydellä akulla on noin 500 kilometriä. Hintaa Model Y:llä on Yhdysvalloissa 52 900 dollaria eli 45 000 euroa.

9 kommenttia