Tuulilasi

Kolme erää Golfia erilaisin Variantein


Volkswagen esitteli Golfista peräti kolme uutta farmariversiota. Joukossa on sopiva auto niin vauhtia, taloudellisuutta kuin maastokelpoisuutta haluaville autoilijoille. Kävimme Espanjassa ottamassa ensituntumaa uusiin Varianteihin.
Teksti Timo Nurmi
Kuvat Vesa Eskola

Golf R Variant on todellinen pikalähetin märkä uni. Kaksilitraisesta bensaturbosta otetaan 300 hevosvoimaa, ja vääntöä koneesta kirnutaan 380 newtonmetriä. Näillä eväillä Ärrän luvataan kiihtyvän nollasta sataseen 5,1 sekunnissa.

GTD Variant on räätälöity niille, jotka haluavat edetä pitkälle ja ripeästi. 184-hevosvoimainen turbodiesel siirtää auton tarvittaessa paikoiltaan 100 km/h:n nopeuteen tehtaan mukaan 7,9 sekunnissa, mutta kulutuslukema (EU-yhd.) on puristettu manuaalivaihteistoisessa versiossa lukemaan 4,4 l/100 km.

 Golf Alltrack tekee Variantista semimaasturin muutamalla muutoksella: neliveto, 20 mm korotettu jousitus ja murtomaatyyppinen maskeeraus mustine pyöräholvien reunuksineen. 1,8-litraisella bensiinimoottorilla (180 hv) ja 2,0-litraisella dieselillä (150 ja 184 hv) myytävässä Alltrackissa on maastoajoa varten erityinen offroad-ajomoodi.

Palaamme R Variantin pariin laajemmalla jutulla sekä lehdessä että Tuulilasin nettisaitilla aivan lähiaikoina. Myös muut Golf-uutuudet ruoditaan sekä netissä että perusteellisemmin niiden saavuttua Suomeen.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 30.4.2015