Tuulilasi

Koeajossa nyt: Audi S3 Sportback 2.0 TFSI quattro S-tronic

Koeajossa nyt: Audi S3 Sportback 2.0 TFSI quattro S-tronic
S3 on maukas perhesportti, joka tarjoilee väkivahvaa voimantunnetta sekä kunnollisen ärinän.
Julkaistu: 13.9.2013

Audin kaksoiskytkinvaihteisto toimii tarvittaessa huomaamattomasti, mutta vaadittaessa pykälät napsahtelevat päälle terhakkaan nopeasti ja normiajossa käsivalintatoimintoa ei tule oikeastaan edes harkinneeksi. Elektroniikka sovittaa voimansiirron toiminnot maukkaasti yhteen ja suuremmalle vaihtoja säestää sopiva sporttinen ”murahdus”. Eikä voimasta ole uupeloa suuremmillakaan nopeuksilla.

Mukavana toimintona mukana on launch controll, joka mahdollistaa mahdollisimman rivakan liikkeellelähdön. Nelivetoisessa autossa tämä toimiikin hyvin, sillä vaikka täydet paukut runtataan katuun, riittää renkaiden pito sutimattomaan loikkaan.

Täytyy myöntää, että liikennevalolähdöissä järjestelmää ei tule häveliäisyyssyistä käyttäneeksi, sillä nimittäin nostetaan ahtopaineita polkaisemalla kaasu pohjaan autoa jarrua vasten paikallaan pitäen. Moottori ärähtelee ahtopaineen noston aikana kiivaaseen tahtiin ja herättää taatusti kanssa-autoilijoiden ja muidenkin huomion.

Järjestelmästä on kuitenkin kiistaton apu, sillä suorituskykymittauksissa aika 0-100 km/h parani järjestelmää käyttäen sekunnin verran. Tässä siis vertailukohtana ”normilähtö”, jossa jarrulta nostettu jalka polkaisee kaasupolkimen kerrasta pohjaan. Suuremmissa nopeuksissa eroa ei tule, mutta alkuloikka on launchilla huomattavasti terävämpi.

Koeajossa nyt -sarjassa kerromme autoista, jotka ovat koeajossamme juuri tällä hetkellä.

Kommentoi »