Tuulilasi

Koeajossa Mini JCW GP: Osaaville ja vauhtia arvostaville kuskeille


Mini, onpas se söpö. Vielä mitä. John Cooper Worksin pojat haluavat selvästi ärsyttää tehokkaampia kilpakumppaneitaan vain 2000 kappaletta koko maailman markkinoille valmistettavalla Mini JCW GP:llä.
Kuvat Mini

Tuttu 218-heppainen 1,6-litrainen turbokone vie autoa napakasti eteenpäin, ja mutkaan jarrutettaessa 330-milliset etulevyt ja kuusimäntäiset satulat pääsevät asiaan. Vauhti hidastuu ja poljintuntuma on erinomainen. Tietysti asiantuntija on jo tätä ennen madaltanut autoa 20 millimetriä säädettävissä olevalla alustalla.

Tehdas on huolehtinut ajettavuutta parantavasta eturaidevälin kaventamisesta sekä negatiivisen camber-kulman lisäämisestä eteen ja taakse. Autossa on vakiona jopa hyvän pidon tarjoavat Kumho Ecsta V700 -sporttirenkaat kevyillä 17-tuumaisilla vanteilla, mutta ne pystyy kyllä haluttaessa vaihtamaan paremmin arkiajoon sopiviin Michelin Super Sporteihin.

Mutta kukapa haluaisi ajella arkiajonsa tällä ärjyllä kaksipaikkaisella, joka kaappaa matkustajat mukavien Recaroidensa tukevaan syleilyyn ja jonka putkistosta kuuluu temperamenttinen poksahdus, kun moottorin rasitustila muuttuu?

Julkaistu: 28.8.2013