Tuulilasi

Koeajo: Volvo XC70

SUVien lisäksi Volvo myy yhä myös XC70-mallia.
Kuvat Petri Mulari

Volvo on tehnyt facelift-uudistuksia tänä vuonna miltei koko mallistoonsa. Myös XC60:n taakse huomioarvossa (ja myyntiluvuissa) jäänyt XC70 on nyt aiempaa varustellumpi ja muodoiltaan selkeälinjaisempi.

Ajokokemus on hyvin lähellä V70-mallista jääneitä muistikuvia. Suurempi maavara ei käytännössä juuri tunnu, ja ohjaus on tunnoltaan sekä kevyt että tarkka. Matkustamo on ilmeeltään hillitty ja laadukas, ja penkit yhä koko automarkkinoiden mukavimmasta päästä.

Volvo tarjoaa V70-mallia nelivetona myös ilman ulkoisia tunnusmerkkejä, mutta juuri XC70- kuosissa auto vedonnee erityisesti mökkeilijöihin ynnä muihin satunnaisiin huonomman tien kulkijoihin. Toisaalta maantieajo sujuu mukavammin kuin XC60:lla. Auton suorat kilpailijat ovat edelleen vähissä: lähinnä Audi, Opel ja VW tarjoavat samankaltaisia ratkaisuja.

Koeajossamme ollut tehokas dieselmoottori on pian historiaa, sillä Volvo korvaa 2,4-litraiset viitoskoneensa pian ahdetuilla kahden litran nelisylinterisillä. Samalla kulutus pudonnee. Seuraava mallisukupolvi lienee myös omamassaltaan selvästi kevyempi, nykyinen XC70 kun painaa miltei kaksi tonnia.

Moottorin ääni voisi kantaa matkustamoon vähemmänkin esteettömästi, varsinkin kylmänä. Suuri tavaratila on auton parasta antia. Kaupungissa meno tuntuu välillä hiukan kankealta. Jousitusmukavuus ansaitsee kiitosta.

Julkaistu: 8.1.2014
Kommentoi »