Tuulilasi

Koeajo: Audi S3 SedanKoeajo: Audi S3 Sedan

Porras perään – S3 on jatkossa tarjolla myös sedan-korisena.
Teksti Oskari Pentti
Kuvat Audi

Uuden S3 Sedanin koeajon puitteet olivat tällä kertaa viimeisen päälle kunnossa, sillä paikkana oli Monaco. Harvemmin koeajon voi suorittaa F1-radalla, mutta nyt kiersimme tulisella sedanilla kuuluisan katuradan ympäri. Totuuden nimissä pitää kuitenkin myöntää, että kaikkein kovinta kierrosaikaa ei tullut tahkottua, sillä ajoimme lenkin liikennevirran mukana.

S3 Sedanin viihdyttävyys ei latistu, vaikkei sitä nyt päästykään kokeilemaan oikein kunnolla. Vuoriston serpentiiniteiden kaarteissa ajettavuudesta sai hyvän kuvan nopeusrajoituksia noudattamallakin. Kulkupuoli on kunnossa, eikä meno hyydy, vaikka autolla kavuttaisiin hieman korkeammalle ja ohuempaan ilmanalaan. Sedanin tekniikka on tuttu S3:n kolmi- ja viisiovisista malleista, eli merkittävimpänä erona voidaan pitää neliovista ulkokuorta. Taitaa olla niin, että korimallina porrasperä tekee taas tuloaan.

Pystyperä toki tuntuu enemmän pikkusportilta kuin sedan, mutta ei korimalli S3:n viihdyttävyyttä ainakaan latista. Itse asiassa porrasperäinen malli kätkee kulkuhalunsa sisariaan paremmin. Voimavaroja ei kavalleta ulospäin, mutta paukkua on riittävästi. Pikaisen koeajon perusteella pidempi perä tuntuu hivenen ajettavuudessa. Perän pystyliikkeet ovat viisioviseen S3 Sportbackiin verrattuna hieman verkkaisemmat. Tämä ei kuitenkaan ole moite; oikeastaan piirre tekee ajamisesta rauhallisempaa. Kuljettajalla ei ole jatkuvaa tunnetta sporttiautolla ajamisesta, mikä hillitsee himoa peräkkäisiin kiihdytyksiin.

Julkaistu: 4.12.2013