Apu

Hurstit voivat hetken hengähtää - Metallica ja suomalaiset pelastivat ruoka-avun: "Hyvältä tuntuu"

Hurstit voivat hetken hengähtää - Metallica ja suomalaiset pelastivat ruoka-avun: "Hyvältä tuntuu"
- Onneksi Suomessa on paljon hyviä ihmisiä ja hyvää tahtoa, Heikki Hursti kiittelee.
Julkaistu: 13.7.2018

Veikko ja Lahja Hurstin laupeudentyön toiminnanjohtaja, Veikon ja Lahjan poika Heikki Hursti, 64, iloitsee jokaisesta lahjoitetusta eurosta.

- Hyvältä tuntuu huomata, että yritykset, yhdistykset ja myös yksityiset ihmiset tahtovat auttaa yhteiskunnan kaikkein vähäosaisimpia. Tämä kaikkihan pyörii pääosin lahjoitusvaroin, Hursti sanoo.

Apu nosti taannoin julkiseen keskusteluun ruoka-avun rahaongelmat. Laupeudentyön jatkuminen oli vaarassa loppua rahojen huvettua viimeisilleen samaan aikaan, kun yhteiskunnan tuki yllättäen pieneni.

Hursti sanoo, että perusteluna oli, ”että saamme lahjoitusvaroja aikaisempaa enemmän”.

Ruuan jaon loppuminen olisi ollut suuri tragedia, sillä jonossa on joka kerralla jopa 3000 ihmistä, joiden perhe on riippuvainen avusta. Hädän ollessa suurin myös apua kuitenkin riitti. Ruoka-avun tukemiseksi järjestettiin varainkeruukonsertteja ja ihmiset rynnivät tekemään lahjoituksia.

- Onneksi Suomessa on paljon hyviä ihmisiä ja hyvää tahtoa, Hursti kiittelee.

Suurin yksittäinen lahjoitus tuli yllättävältä taholta. Hursti kertoo, että Metallica-bändin yhteydenotto tuntui hienolta.

- Noin kuukautta ennen Suomen keikkaa Metallican edustaja otti yhteyttä ja sanoi, että he haluaisivat tavata.

Metallica lahjoitti Hurstin toimintaan 25 000 euroa. Megasuositulla bändillä on tapana tehdä hyvää siellä, missä kulloinkin keikkailevat.

- Olivat aikuisia miehiä, tosi symppistyyppejä. Heidän tekonsa kertoo sydämen asenteesta. Jenkkien suurimpien artistien ei enää tarvitse yrittää olla mitään enemmän kuin ovat, bändin jäsenet tavannut Heikki Hursti juttelee.

- Sitä paitsi Metallican lahjoitus tuli pahimpaan tilanteeseemme ja pelasti toiminnan jatkumisen ainakin jouluun asti.

Hurstin ruoka-apu on nyt valittu myös Apu-tonnin saajaksi. Voit lukea asiasta lisää tulevista Apu-lehdistä ja Apu.fi:stä.

Kommentoi »