Hurstien hätä kuultiin: Suomen eturivin artistien tähdittämä tukikonsertti ruoka-avulle järjestetään pian Tavastialla
Puheenaiheet
Hurstien hätä kuultiin: Suomen eturivin artistien tähdittämä tukikonsertti ruoka-avulle järjestetään pian Tavastialla
Hurstin ruokapalvelun huono rahatilanne nousi puheenaiheeksi Avun jutun myötä.
2Kommenttia
Julkaistu 30.1.2018
Apu

Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n rahaongelmat ovat saaneet myös kulttuuriväen auttamaan. Tavastialle ponkaistiin lyhyessä ajassa pystyyn hyväntekeväisyyskonsertti, jossa esiintyy Suomen johtavia artisteja.

8. helmikuuta pidettävään iltaan ovat esiintymään lupautuneet muun muassa Olavi Uusivirta, Tuure Kilpeläinen, Anssi Kela, Erin, Jonna Tervomaa, Elias Gould, Veljekset von Hertzen, Mikko Joensuu, Vesa Aaltonen Proge Band & Eero Raittinen ja Ringa Manner sitralive. Hurstille hynää -konsertin kaikki tuotot lahjoitetaan lyhentämättöminä Hurstin ruoka-aputyön jatkumisen turvaamiseksi, myöskään tapahtumaan lippuja myyvä Tiketti ei peri välityspalkkiota eikä palvelumaksuja.

Tapahtuman Facebook-sivut löytyvät täältä. Työttömät, opiskelijat ja eläkeläiset saavat liput konserttiin viidellä eurolla, muut 20 eurolla.

Apu paljasti puolitoista viikkoa sitten, että tuhansia suomalaisia viikoittain auttava Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry on pahoissa rahavaikeuksissa.

Kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja perjantaisin Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry ruokkii työttömiä, eläkeläisiä, kodittomia, yksinhuoltajia, maahanmuuttajia, pätkätyöläisiä, opiskelijoita sekä yhteiskunnan kelkasta pudonneita ilmaisella ruoalla ”Hurstin Valinnassa”, Helsingin Sörnäisissä, osoitteessa Helsinginkatu 19. Apua hakee jakopäivinä jopa 3000 ihmistä.

Hurstien hätä on uutisen jälkeen puhuttanut presidentinvaaleja myöten. Ymmärtäjien ja avuntarjoajien lisäksi kohu on tavoittanut myös heitä, jotka ihmettelevät muun muassa, miksi yhdistyksen vuokrakulut ovat niin isot. Hurstit vastasivat ihmisiä puhuttaneisiin kysymyksiin tässä jutussa.

Syitä rahapulaan on useita. Yhdistys pyörii lahjoitusvaroilla, mutta lahjoituksia ei ole tullut niin paljon kuin ennen.

- Jostain syystä meitä myös luullaan varakkaaksi yhdistykseksi, mitä emme todellakaan ole, varatoiminnanjohtaja Sini Hursti kertoi Avulle hiljattain.

Toinen syy on se, että yhdistyksen saama ainoa avustus Helsingin kaupungilta pienentyi kolme vuotta sitten.

Täältä löydät lisätietoa siitä, miten Hurstien ruoka-avulle voi lahjoittaa rahaa.

2 kommenttia