Profiili ja asetukset
Tili
Hallinnoi tiliä
Kirjaudu ulos
Matkailu

Huippukokki Pekka Terävän suosikkiravintolat

Kysyimme huippukokki Pekka Terävältä, mitkä ovat hänen suosikkiravintolansa eri puolilla maailmaa.

20.5.2015 Mondo

HUA HIN, THAIMAA

Pieni Sakura (sakurasushihuahin.com) on yksi parhaista Japanin ulkopuolella sijaitsevista sushipaikoista. Friteeratusta pankojauheesta, meriravuista ja avokadoista tehty sumo oli unohtumaton.

LYON, RANSKA

Japanilainen Takao Takano (takaotakano.com) on Lyonin paras ravintola. Skandinaavisessa hengessä tehdyt annokset ovat yksinkertaisia ja kauniisti aseteltuja. Ranskalaisen twistin ravintolaan tuovat tryffeli ja ankanmaksa. Lyonissa täytyy tietysti mennä myös Bocuse-kauppahalliin (102 Cours Lafayette), joka on nimetty keittiömestari Paul Bocusen mukaan. Viimeksi kävin siellä alkuvuodesta ja söin kampasimpukoita, langusteja ja merisiiliä.

ITALIA

Roomassa sijaitseva Glass (glass-restaurant.it) on yhden Michelin-tähden ravintola. Ruoka on italialaista, mutta se on valmistettu uudella, kiinnostavalla tyylillä. Andrian kaupungissa, vajaan tunnin ajomatkan päässä Roomasta löytyy hyvin perinteinen italialainen ravintola Antichi Sapori (antichisapori.pietrozito.it). Ruokalistalla on muun muassa pässinkiveksiä. Etelä-Italiassa Barin kaupungissa sijaitseva La Bul (ristorantelabul.com) muistuttaa hauskasti pientä kotia. Perustaja on ranskalainen. Hänelle kannattaa ilmoittaa tulostaan etukäteen, sillä pikkupaikan ovet saattavat olla lukossa. Listalla on modernia italialaista ruokaa.

Seuraa Apu360:n WhatsApp-kanavaa

Koska jokaisella tarinalla on merkitystä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Tulossa vain kiinnostavia, hauskoja ja tärkeitä viestejä.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt