Huippukokki Pekka Terävän suosikkiravintolat
Matkailu
Huippukokki Pekka Terävän suosikkiravintolat
Kysyimme huippukokki Pekka Terävältä, mitkä ovat hänen suosikkiravintolansa eri puolilla maailmaa.
Julkaistu 20.5.2015
Mondo

HUA HIN, THAIMAA

Pieni Sakura (sakurasushihuahin.com) on yksi parhaista Japanin ulkopuolella sijaitsevista sushipaikoista. Friteeratusta pankojauheesta, meriravuista ja avokadoista tehty sumo oli unohtumaton.

LYON, RANSKA

Japanilainen Takao Takano (takaotakano.com) on Lyonin paras ravintola. Skandinaavisessa hengessä tehdyt annokset ovat yksinkertaisia ja kauniisti aseteltuja. Ranskalaisen twistin ravintolaan tuovat tryffeli ja ankanmaksa. Lyonissa täytyy tietysti mennä myös Bocuse-kauppahalliin (102 Cours Lafayette), joka on nimetty keittiömestari Paul Bocusen mukaan. Viimeksi kävin siellä alkuvuodesta ja söin kampasimpukoita, langusteja ja merisiiliä.

ITALIA

Roomassa sijaitseva Glass (glass-restaurant.it) on yhden Michelin-tähden ravintola. Ruoka on italialaista, mutta se on valmistettu uudella, kiinnostavalla tyylillä. Andrian kaupungissa, vajaan tunnin ajomatkan päässä Roomasta löytyy hyvin perinteinen italialainen ravintola Antichi Sapori (antichisapori.pietrozito.it). Ruokalistalla on muun muassa pässinkiveksiä. Etelä-Italiassa Barin kaupungissa sijaitseva La Bul (ristorantelabul.com) muistuttaa hauskasti pientä kotia. Perustaja on ranskalainen. Hänelle kannattaa ilmoittaa tulostaan etukäteen, sillä pikkupaikan ovet saattavat olla lukossa. Listalla on modernia italialaista ruokaa.

Kommentoi »