Profiili ja asetukset
Tili
Hallinnoi tiliä
Kirjaudu ulos
Matkailu

Hävikkiruokaa, garçon!

Mitä jos seuraavalla reissulla söisit ravintolassa, joka tarjoilee hävikkiruokaa? Maailmalla leviävät nyt ruokaringit ja ravintolat, joissa hyödynnetään ruokaa, joka muuten menisi roskiin.

27.9.2016 Mondo

Pariisissa viime marraskuussa ovensa avasi Freegan Pony, joka toimii kesällä kaupunkia kiertävänä kioskiautona. Vaihtuvat tarjoiluosoitteet voi tarkistaa Freegan Ponyn Facebook-sivulta. Ravintolan kaikki annokset valmistetaan vapaaehtoisvoimin, ja niistä maksetaan omantunnon mukaan. Amsterdamissa hävikkiruokaa voi kokeilla ravintola Instockissa (instock.nl). Kööpenhaminasta löytyy ravintola Rub&Stub (spisrubogstub.dk), jossa noin kolmasosa keittiön raaka-aineista on ylijäämää.

Ravintoloiden raaka-aineet tulevat yleensä lahjoituksina supermarketeilta, leipomoilta tai tuottajilta. Mukaan voi sattua vaikka kolhiintuneita paprikoita tai edellisenä päivänä vanhaksi mennyttä leipää.

Eri puolilla Wieniä on Foodsharing-organisaation asentamia jääkappeja (fb.com/wienfoodsharing), joista nälkäinen matkailijakin voi käydä nappaamassa ruokaa – tai viedä sitä sinne itse!

Helsingin uudesta hävikkiruokaravintola Loopista kerromme lisää Mondon numerossa 8/2016. 

Seuraa Apu360:n WhatsApp-kanavaa

Koska jokaisella tarinalla on merkitystä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Tulossa vain kiinnostavia, hauskoja ja tärkeitä viestejä.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt