Hävikkiruokaa, garçon!
Matkailu
Hävikkiruokaa, garçon!
Mitä jos seuraavalla reissulla söisit ravintolassa, joka tarjoilee hävikkiruokaa? Maailmalla leviävät nyt ruokaringit ja ravintolat, joissa hyödynnetään ruokaa, joka muuten menisi roskiin.
Julkaistu 27.9.2016
Mondo

Pariisissa viime marraskuussa ovensa avasi Freegan Pony, joka toimii kesällä kaupunkia kiertävänä kioskiautona. Vaihtuvat tarjoiluosoitteet voi tarkistaa Freegan Ponyn Facebook-sivulta. Ravintolan kaikki annokset valmistetaan vapaaehtoisvoimin, ja niistä maksetaan omantunnon mukaan. Amsterdamissa hävikkiruokaa voi kokeilla ravintola Instockissa (instock.nl). Kööpenhaminasta löytyy ravintola Rub&Stub (spisrubogstub.dk), jossa noin kolmasosa keittiön raaka-aineista on ylijäämää.

Ravintoloiden raaka-aineet tulevat yleensä lahjoituksina supermarketeilta, leipomoilta tai tuottajilta. Mukaan voi sattua vaikka kolhiintuneita paprikoita tai edellisenä päivänä vanhaksi mennyttä leipää.

Eri puolilla Wieniä on Foodsharing-organisaation asentamia jääkappeja (fb.com/wienfoodsharing), joista nälkäinen matkailijakin voi käydä nappaamassa ruokaa – tai viedä sitä sinne itse!

Helsingin uudesta hävikkiruokaravintola Loopista kerromme lisää Mondon numerossa 8/2016. 

Kommentoi »