Mondo

Hävikkiruokaa, garçon!

Hävikkiruokaa, garçon!
Mitä jos seuraavalla reissulla söisit ravintolassa, joka tarjoilee hävikkiruokaa? Maailmalla leviävät nyt ruokaringit ja ravintolat, joissa hyödynnetään ruokaa, joka muuten menisi roskiin.
Julkaistu: 27.9.2016

Pariisissa viime marraskuussa ovensa avasi Freegan Pony, joka toimii kesällä kaupunkia kiertävänä kioskiautona. Vaihtuvat tarjoiluosoitteet voi tarkistaa Freegan Ponyn Facebook-sivulta. Ravintolan kaikki annokset valmistetaan vapaaehtoisvoimin, ja niistä maksetaan omantunnon mukaan. Amsterdamissa hävikkiruokaa voi kokeilla ravintola Instockissa (instock.nl). Kööpenhaminasta löytyy ravintola Rub&Stub (spisrubogstub.dk), jossa noin kolmasosa keittiön raaka-aineista on ylijäämää.

Ravintoloiden raaka-aineet tulevat yleensä lahjoituksina supermarketeilta, leipomoilta tai tuottajilta. Mukaan voi sattua vaikka kolhiintuneita paprikoita tai edellisenä päivänä vanhaksi mennyttä leipää.

Eri puolilla Wieniä on Foodsharing-organisaation asentamia jääkappeja (fb.com/wienfoodsharing), joista nälkäinen matkailijakin voi käydä nappaamassa ruokaa – tai viedä sitä sinne itse!

Helsingin uudesta hävikkiruokaravintola Loopista kerromme lisää Mondon numerossa 8/2016. 

Kommentoi »