Tuulilasi

Fiat Chrysler maksaa dieselskandaalista 650 miljoonan dollarin sovittelurahat

Fiat Chrysler maksaa dieselskandaalista 650 miljoonan dollarin sovittelurahat
Fiat Chrysler Automobiles on suostunut maksamaan Yhdysvalloissa 650 miljoonan dollarin korvaukset laittoman päästöjä väärentävän ohjelmiston asentamisesta autoihinsa. Tällaisia autoja on kutsuttu takaisin korjauksiin 104 000 kappaletta.

FCA:ta vastaan nostettiin asiasta syytteitä, mutta ne on nyt saatu soviteltua rahalla. Yhdysvaltain ympäristönsuojeluvirasto löysi 2017 todisteita siitä, että FCA:n autoissa oli laiton ohjelmisto, joka kytki päälle päästörajoittimen tietyissä ajotilanteissa.

Ohjelmisto oli hyvin samankaltainen kuin eniten päästöskandaalissa ryvettyneen Volkswagenin käyttämä. Tällä konstilla autot pystyivät suoriutumaan päästötesteistä, vaikka todelliset päästöt olivat paljon suuremmat.

Nyt FCA kutsuu takaisin 104 000 dieselautoa kuten vuodesta 2014 valmistettuja Jeep Grand Cherokee -malleja. Niihin asennetaan nyt uudet ohjelmistot.

FCA:n mukaan autoihin ei tarvitse kuitenkaan tehdä mekaanisia korjauksia, eikä niiden polttoaineenkulutus nouse korjausten jälkeen. Korjausten jälkeen FCA maksaa autojen omistajille 2500 dollarin hyvitykset, joista kertyy yhteensä reilut 250 miljoona dollaria.

Julkaistu: 11.1.2019
Kommentoi »