Ferrari ja Fiat voisivat auttaa Italian koronaviruspotilaita yllättävällä tavalla
Autot ja liikenne
Ferrari ja Fiat voisivat auttaa Italian koronaviruspotilaita yllättävällä tavalla
Italialaiset autonvalmistajat Ferrari ja Fiat neuvottelevat parhaillaan maan suurimman hengityskoneita valmistavan yrityksen kanssa mahdollisuudesta auttaa hengityskoneiden valmistamisesta. Italia on pahassa kriisissä koronaviruksen kanssa, joten hengityskoneiden tarve on valtava.
Julkaistu 20.3.2020
Tuulilasi

Koronavirus on aiheuttanut Italiassa jo 3400 ihmisen kuoleman. Hengityskoneita valmistavan Siare Engineeringin mukaan he neuvottelevat Ferrarin ja Fiatin kanssa hengityskoneiden joidenkin osien valmistamisesta. Autonvalmistajat voisivat myös auttaa koneiden kokoonpanossa.

”Neuvottelemme Ferrarin, Fiatin ja Marellin kanssa siitä, pystyisivätkö he ojentamaan meille auttavan kätensä elektronisten osien valmistamisessa”, kertoi Siaren toimitusjohtaja Gianluca Preziosa Reutersille.

Reutersin lähteiden mukaan Ferrari on valmis aloittamaan osien tuotannon Maranellossa, mikä on lähellä Siaren tehtaita.

Hengityskoneiden avulla koronapotilaiden hengitystä voidaan auttaa ja laite hyvin pitkälti ratkaisee, pysyykö potilas elossa vai ei. Erään lähteen mukaan tuotannon kiihdyttäminen ei kuitenkaan ole helppoa.

”Tarkka työ ja 3D-tulostusteknologia voisivat auttaa hengityskoneiden monimutkaisimpien osien valmistumisessa. Paljon on kuitenkin kiinni siitä, kuinka paljon hengityskoneiden valmistaja on valmis jakamaan tietojaan laitteiden teknologiasta ja suunnitteluprosessista. Toinen pullonkaula voi olla se, että näitä osia pitäisi pystyä valmistamaan olosuhteissa, jotka täyttävät lääketeollisuuden vaatimukset”, sanoo Automobili Pininfarinan ohjelmointijohtaja Rene-Christopher Wollmann.

Kommentoi »