Tuulilasi

FCA:ta epäillään päästörikkomuksesta Yhdysvalloissa – 100 000 dieselissä liian korkeat päästöt

FCA:ta epäillään päästörikkomuksesta Yhdysvalloissa – 100 000 dieselissä liian korkeat päästöt
Fiat Chrysler Automobilesia epäillään Yhdysvalloissa liian korkeista dieselpäästöistä peräti 100 000 lava-autossa sekä katumaasturissa, kertoo Reuters.
Teksti Max Lange
Kuvat FCA

Yhdysvaltojen ympäristöviranomainen EPA julkistaa tänään torstaina syytteen, jossa se epäilee FCA:ta laittoman ohjelmiston käytöstä vuoden 2014 jälkeen valmistetuissa dieselautoissa. Reuters on saanut tietää asiasta kahdesta eri lähteestä. Päästöjen ylitys koskee typpioksidipäästöjä, samoin kuin VW:n tapauksessa.

EPA on kertonut FCA:lle, että sen malleista on löytynyt ohjelmisto, joka mahdollistaa lailliset rajat ylittävät päästöt konsernin Yhdysvalloissa myydyissä dieselmalleissa. FCA:n kommentin mukaan asia koskee 2014–2016-valmistettuja Jeep Grand Cherokee ja Dodge Ram 1500 -lava-autoja, joissa on kolmelitrainen turbodieselmoottori.

EPA:n mukaan autoissa saa olla päästöjä säätelevä ohjelmisto, joka suojelee moottoria, mutta siitä pitää olla kertonut viranomaisille. EPA ei ole hyväksynyt kuukausiin FCA:n vuosimallin 2017 dieselmalleja, joten merkki on myynyt vuosimallin 2016 dieseleitä toistaiseksi Yhdysvalloissa.

FCA:n osake tippui uutisen myötä tänään 18 prosenttia Milanon pörssissä, kertoo Financial Times.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 12.1.2017
Kommentoi »