Tuulilasi

Ensituntuma: Peugeot 508 – uusia muotoja, moottoreita ja varusteita


Peugeot 508:n muotoja on muodistettu, moottoreita monipuolistettu ja varusteita ajanmukaistettu.
Kuvat Markku Juntunen

Neljä vuotta sitten Pariisin autonäyttelyssä ensi kerran nähty Peugeot 508 on käynyt läpi päivityksen, joka yleensä tehdään tällä aikataululla kahden isomman mallimuutoksen puolivälissä. Ei yllätä, että uutuus esitellään jälleen Peugeotin kotikentällä Pariisin automessuilla.

Uudessa valikoimassa on kaksi bensiinimoottoria, VTI 120 ja e-THP 165 sekä kolme dieseliä, e-HDI 115, Blue HDi 150 ja 180. Kesyin diesel ja bensiinimoottorit saa myös automaattivaihteisina.

Kolmea varustetasoa on säädetty siten, että huokeampiin tasoihin on lisätty ylempää yhtä sun toista kivaa. Kokonaan uutta ovat 7” kosketusnäyttö, navigaattori ja led-ajovalot.

Ajossa oli tänään kaksi versiota: ensin 165-heppainen bensakone ja sitten 150-hevosvoimainen diesel. Näistä kahdesta enemmän omistushaluja herätti yllättäen bensiiniversio. Se kulki värinättömämmin sekä voimalinjan että jousituksen kannalta, kun siinä sattui myös olemaan korkeammat 55-sarjan renkaat 17” vanteilla dieselin 45-sarjalaisia vastaan 18” valsseilla.

Julkaistu: 24.9.2014