Tuulilasi

Ensituntuma: Audi TT/TTS Roadster – kankaalla katettu avokas


Avokas jatkaa edelleen kankaalla katettuna.
Kuvat Audi

Audi TT Roadster on avoautoilun parhaita perinteitä kunnioittaen varustettu kangaskatolla, joka vie alas laskettuna vähemmän tilaa kuin vastaavat viikattavat peltisuikaleet.  Sähkökäyttöinen mekanismi nostaa ja laskee katon alle 50 km/h:n vauhdissa noin 10 sekunnissa.

Muuten Roadster on kovakattoisen mallin kanssa samaa maata. Ajotuntuma on kartingautomaisen tarkka ja nopea. Sää ei oikein suosinut edes Mallorcalla ensimmäistä ajokokemusta, kun lämpötila pysytteli muutamissa plusasteissa. Tulipahan todetuksi sitä perusteellisemmin, että myös katto ylhäällä Roadsterista näkee riittävän hyvin eri suuntiin, jos kohta taustapeilit ovat suureksi avuksi.

Voima menee jokaiseen pyörään kuusivaihteisen S tronic –kaksoiskytkinvaihteiston kautta. Ratintakaiset vaihtoläpyskät sopivat ajopelin henkeen ilman muuta paremmin kuin vaihdekepin tökkiminen edestakaisin, jos automaattinen vaihtaminen ei tunnu tarpeeksi urheilulliselta. Läpysköihin on pikku pakkokin kajota, kun haluaa kuunnella kaksilitraisen TFSI-moottorin varsin jylhiksi viritettyjä soundeja koko taajuusalueella.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 9.2.2015