BYD Tang – Iso kiinalainen sähkökatumaasturi tekee vaikutuksen suorituskyvyllään
Ensityypit
BYD Tang – Iso kiinalainen sähkökatumaasturi tekee vaikutuksen suorituskyvyllään
Tällaista autoa ei löydy naapurin autokatoksesta. BYD Tang tuo vaihtoehdon isojen katumaasturien markkinoille jo senkin takia, että auton saa – sitten kun saa – myös 7-paikkaisena.
Julkaistu 31.3.2023
Tuulilasi

BYD Tang

 • Moottori Sähkö
 • Teho/vääntö 380 kW (517 hv)/680 Nm
 • Ajoakusto 86 kWh
 • Voimansiirto Neliveto
 • 0−100 km/h 4,6 s
 • Huippunopeus 180 km/h
 • Yhd. EU-kulutus 21,6 kWh/100 km
 • Toimintamatka 400 km (kaupunki 528 km)
 • Lataus AC 7 kW / DC 110 kW
 • Mitat Pituus 4870 mm, leveys 1950 mm, korkeus 1725 mm, akseliväli 2820 mm, tavaratila 235 l/940 l/1655 l
 • Omamassa 2489 kg
 • Hinta Hinnat alk. Saksassa: 72 000 €, Ei myynnissä Suomessa

Kenelle?

BYD Tang tuo isojen katumaasturien markkinoille vaihtoehdon jo senkin takia, että auton saa, sitten kun saa, myös 7-paikkaisena. Tällaista autoa ei löydy naapurin autokatoksesta.

Kiinalainen BYD on esitellyt eurooppalaisille kuluttajille jo kolme uutuutta, kompaktikokoluokan Atto 3:n (TL 14/22), ison Tang katumaasturin sekä sedankorisen Han-mallin. Autot ovat ennättäneet myyntiin muun muassa Ruotsissa ja Saksassa.

Nyt koeajossamme oleva, Audi e-tronin kokoluokkaan sijoittuva BYD Tang nähtiin Norjassa jo vuoden 2021 lopulla, mutta muille Euroopan maille se on uutuus.

Jo ensituntuma autoon herättää tunteen premiumista – tai ainakin siihen on selvästi pyritty. Tunnelmaa luovat ylellisen tuntuiset materiaalit, pehmeä nahka ja kojelautapaneeli, jonka alta kuultaa tunnelmavalaisu halutun värisenä. Digitaalinen mittaristo on nykytrendien mukainen ja kojelaudan 15,6-tuumainen keskinäyttö on todella kookas; erikoisuutena sen voi kääntää myös pystyasentoon.

BYD Tang on todella iso auto. Edessä istutaan kuninkaallisen väljästi ja vaikka Tang ei olekaan aivan viiden metrin pituinen, niin taakse mahtuu kolmas istuinrivi. Ja jos kolmatta istuinriviä ei ole, keskirivin taakse jää peräti 940 litran tavaratila. Kolmas istuinrivi ylös käännettynä tavaratila kutistuu 235 litraan.

Digitaalinen mittaristo on nykytrendien mukainen. Näytön voi kääntää myös pystyasentoon.

Akusto on sijoitettu lattian alle ja sen sijoittelu niistää takapenkin istuinten korkeutta, joiden istumakorkeus jää hieman matalaksi.

Ajoimme ensikoeajomme aivan Pariisin keskustassa. Tangin äänieristys piti katuäänet hyvin loitolla ja itse moottorihan ei metelöi. Pienissä nopeuksissa sisään kuuluu vain äänigeneraattoriin ladattu hurina, joka varoittaa jalankulkijoita lähestyvästä sähköautosta.

Tangia oli yllättävän kevyt käännellä Pariisin ahtaissa kadunkulmissa ja katutöyssyt Tang otti vastaan tahmealla jysähdyksellä. Jousitusta onkin Eurooppaa varten jäykistetty alkuperäiseen kiinalaiseen mallin verrattuna.

Tangissa on kaksi sähkömoottoria, jotka tuottavat hulppeasti hieman yli 500 hevosvoimaa neljään vetävään pyörään. Kiihdytys herättää myös auton tietojärjestelmän, jonka naisääni ystävällisesti ilmoittaa ylinopeudesta.

Iso ja painava katumaasturi kiihtyy nollasta sataan noin 4,6 sekunnissa – eli on se nopea!

BYD Tang nähtäneen lähitulevaisuudessa toivottavasti Suomenkin markkinoilla. Autoa valmistetaan myös hybridinä ja lataushybridinä.

Kommentoi »