Bagelin uusi elämä
Matkailu
Bagelin uusi elämä
New Yorkin puhutuin trendiruoka juuri nyt? Bagel! Löysimme kerrassaan loistavan kahvilan, jossa sitä kannattaa kokeilla.
Julkaistu 4.5.2016
Mondo

Kuka olisi arvannut, että New Yorkin trendiruoka vuonna 2016 on bagel? Newyorkilainen klassikko, juutalainen rinkeli, ei ole enää vain cream cheesea pursuava, folioon kääräisty take away -paketti. Nyt se on fine diningia.

Uuden polven bagelpaikkoja on Lower East Siden suositeltava Russ & Daughters Cafe, joka pääsi avauduttuaan The New York Timesin 10 parhaan uuden ravintolan listalle 2014. Paikan juuret ovat syvällä kaupungin juutalaisessa ruokahistoriassa. Kahvilaa pyörittävät Niki Russ Federman ja Joshua Russ Tupper omistavat myös isoisoisänsä vuonna 1914 perustaman, 102-vuotiaan Russ & Daughters -klassikkodelin. Helmikuussa New Yorkin juutalaiseen museoon avautui kaksikon ravintola.

Tyylikkään, dinerhenkisen Russ & Daughters Cafen annoksissa käytetään oman delin tuotteita. Bagelit tarjoillaan kauniisti laudalta. Lisukkeena on esimerkiksi silliä, sampea tai savulohta. Listalla on myös muita juutalaisen keittiön klassikkoja, kuten perunatäytteisiä knishejä.

Kaupungin fiineimmän bagel-elämyksen tarjonnee syksyllä avattu Sadelles, jonka rinkeleistä vastaa Per Se -huippuravintolassakin työskennellyt Melissa Weller. Bagelit ovat käsin pyöriteltyjä ja hitaasti kohotettuja. Niistä on myös gluteeniton versio. 

Kommentoi »