Näyttelijä Anna-Leena Sipilän tytär sairastui koronaan: "Kyseessä oli se ilkein ja tarttuvin Etelä-Afrikan variantti"
Puheenaiheet
Näyttelijä Anna-Leena Sipilän tytär sairastui koronaan: "Kyseessä oli se ilkein ja tarttuvin Etelä-Afrikan variantti"
Etelä-Afrikan ärhäkkä variantti pisti näyttelijän perheen elämän sekaisin kahden viikon ajaksi.
1Kommenttia
Julkaistu 25.4.2021
Apu

Näyttelijä Anna-Leena Sipilän teini-ikäinen tytär sairasti hiljattain koronan.

– Olin itse juuri kuvausreissulla, kun kuulin että tyttären kaverin äidillä on todettu korona. Seuraavaksi todettiin korona myös kaverilla ja juuri ennen kuin tulin kotiin, tuli lapsen testitulos, joka oli positiivinen.

Sipilän ja hänen miehensä testit olivat negatiiviset.

– Kun tulin kotiin, päätimme mieheni kanssa että yritämme välttää tartuntaa, vaikka onnistuminen oli lääkärinkin mielestä epätodennäköistä. Meillä kyseessä oli vielä se ilkein ja tarttuvin versio, Etelä-Afrikan variantti.

Perheen sisäinen karanteeni

Sipilä käytti sisälläkin FFP2-maskia.

– Välttelimme mieheni kanssa myös toisiamme, koska mieheni oli jo altistunut ollessaan lapsen kanssa kahdestaan muutaman päivän. Lisäksi pesin ja desinfioin käsiä sekä pintoja suhteellisen neuroottisesti.

16-vuotiaan tyttären oireet olivat lieviä, joten hänet eristettiin huoneeseensa. Ruuat vietiin huoneen eteen ja kaikki mikä tuli lapsen huoneesta, puhdistettiin huolella. Kahden viikon karanteeni tuntui ikuisuudelta, kun kaikki nukkuivat ja söivät eri tiloissa.

– Välillä tuntui turhauttavalta hinkata pintoja ja käsiä, jos kerran tauti kuitenkin tarttuu meihinkin. Oli myös raskasta tarkkailla omaa vointiaan, onko kenties kurkku hieman kipeä tai onko haju- ja makuaisti tallella. Tuntui hölmöltä koiraa ulkoiluttaessa kiertää ihmiset kaukaa, huudella tutuille, että ei voi nyt tulla lähelle moikkaamaan.

Oma sairastuminen pelotti joka päivä

Vaikka tyttären oireet olivat lieviä Sipilää huolestutti, että mitä jos voinnissa tapahtuu äkillinen romahdus.

– Pelotti myös joka päivä, että itse sairastuu. Onneksi näin ei käynyt. Meillä oli tietysti myös onnea ja jo teini-ikäinen potilas, joka pärjäsi hyvin yksin huoneessaan, pienempien lasten kanssa saattaisi olla hankalampaa.

Näyttelijän perheen koronakaranteeni oli todiste siitä, että turvavälit, maskit ja käsien puhtaanapitäminen todellakin tehoavat virusta vastaan.

– Aion pitää näistä kolmesta kiinni kunnes pandemia on hallinnassa. Eli toivottavasti pian.

1 kommentti