Tuulilasi

Älyliikenne esillä Oloksella – mukana mm Volvo, Renault ja Nissan


Suomessa ja maailmalla otetaan lupaavia askeleita kohti älyliikennettä. Miten varmistetaan turvallinen automaattiliikenne myös vaikeissa sääoloissa?
Kuvat Aurora

Automatisoidun liikenteen kehittäjät, tutkijat, sääntelijät ja infran rakentajat kokoontuvat Olokselle seuraamaan automaattisen liikenteen ratkaisujen testausta ja vastaamaan haasteeseen.

Oloksella ratkotaan, miten maailmalla tartutaan automaation mukanaan tuomiin mahdollisuuksiin niin väylänpidon kuin logistiikan kilpailukyvyn näkökulmasta, miten sopeutumista nopeutetaan lainsäädännöllä sekä mitä uusia teknologioita autoteollisuus, komponenttivalmistajat ja sovelluskehittäjät ovat tuomassa markkinoille.

”Aurora Summitissa perataan eri tulokulmista, miten automaattiajamiseen liittyvät lupaukset turvallisesta ja kustannustehokkaasta liikkumisesta käytännössä lunastetaan myös talvella”, sanoo Auroran verkostojohtaja Reija Viinanen.

”Suomen vahvuutena on, että kehitämme älykkäästä liikenteestä toimivaa kaikissa olosuhteissa sekä maalla että merellä. Automaattinen ajaminen on sallittu Suomessa julkisilla teillä ja haastavat olosuhteet se erikoisalue, jossa Suomella on vahva osaaminen ja sopivat testialueet omasta takaa.”

Autonomisen autoliikenteen osalta pääteemoja, kuten turvallisuutta ja autoteollisuuden valmiuksia esittelevät mm. Volvo, Renault, Nissan, Denso ja V-Traffic. Paikalla on automaattiautoista Juto (Sensible4) ja Martti (VTT), jotka samalla tekevät koeajoja alueella.

Aurora Summit 2018 kokoaa automaattisen liikenteen huippuasiantuntijat Olokselle 16.-17.1.2018.

Julkaistu: 20.12.2017