Tuulilasi

Vähän käytetyn auton osto kannattaa

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mikä siinä on ku ihmiset sanoo ettei tuliterää autoa kannate ostaa? Miettiny jo pitkän aikaa muttta nyt vasta huomannu tämän kysy ketoselta jutun. Täähän on kätevä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Uuden auton arvo laskee nopeimmin aivan alussa. Kun alkuromahduksesta on selvitty, hinta laskee tasaisemmin. Vähän käytetystä ihmiset eivät maksa samaa hintaa kuin uudesta, koska saman tien voi ostaa uudenkin. Siksi hinta laskee aivan alussa nopeasti. Jos antaa jonkun muun maksaa siitä uutuuden kiillosta, pääsee hieman halvemmalla. On vain vaikea löytää niitä vähän ajettuja uuden veroisia.

Auton osto ei sinänsä kannata koskaan, mutta käytetyssä autossa on myös vähemmän pääomaa sidottuna, ja siitä aiheutuu vähemmän korkokustannuksia. Kannattaa paremmin pitää raha vaikkapa korkeakorkoisella talletustilillä kuin sidottuna ruostuvaan rautaan.

Vastakkaisessa vaakakupissa on se, että vanha auto saattaa tarvita runsaasti korjauksia, jotka tulevat kalliiksi. Vanha auto voi myös herkemmin jättää tielle ja olla enemmän remontissa. Näiden välillä ostajan pitää tasapainotella ja etsdiä itselleen sopivin ratkaisu.

Julkaistu: 26.3.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.